Πως Να

Πως να κάνω οικονομία στην καραντίνα

Πως να κάνω οικονομία στην καραντίνα
Οικονομία καραντίνα: Μπορεί κάποια έξοδα να έχουν περιοριστεί αλλά οι πειρασμοί εν μέσω lockdown ίσως είναι περισσότεροι. Τι πρέπει να προσέξουμε για να περιορίσουμε τις σπατάλες.

Στην αρχή του πρώτου lockdown κυκλοφορούσαν απόψεις που έλεγαν ότι εν μέσω καραντίνας, τα νοικοκυριά μπορούν να βάλουν ευκολότερα κάποια χρήματα στην άκρη. Ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αληθές. Τα έξοδα τρέχουν κανονικά και οι υποχρεώσεις δεν είναι λιγότερες. Ιδίως τώρα που είναι χειμώνας και μένουμε περισσότερο σπίτι, οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους τρόπους να κάνετε οικονομία, όπως τους έχει σταχυολογήσει το in2life.gr.

Κόψε τα πολλά delivery.

Το ξέρουμε, δεν μας έχουν μείνει και πολλές μικρές χαρές στην καραντινιασμένη μας ζωή. Τώρα, όμως, που έχεις χρόνο, προσπάθησε να μαγειρεύεις περισσότερο και να παραγγέλνεις λιγότερο. Θα κάνεις καλό και στη σιλουέτα και στο πορτοφόλι σου –και θα σου μείνει και μια νέα γνώση, αν δεν είχες ασχοληθεί μέχρι τώρα με τη μαγειρική.

Άσε το οφθαλμόλουτρο στα ονλάιν μαγαζιά

Το ξέρουμε, έχει πλάκα να χαζεύεις ρούχα και γκατζετάκια στα ονλάιν μαγαζιά. Αν όμως είσαι επιρρεπής στους πειρασμούς, δεν είναι και δύσκολο να βρεθείς με δυο καινούρια παλτά που (δεν θέλουμε να σε ταράξουμε κι άλλο αλλά) μάλλον δεν θα χρειαστεί να φορέσεις το επόμενο δίμηνο. Βρες άλλους τρόπους να σπαταλάς τον ονλάιν χρόνο σου –κάνε τα κουίζ μας, ας πούμε, ή άνοιξε καυγάδες εποικοδομητικούς διαλόγους με αγνώστους στο Facebook. Ότι θα φτάναμε να το προτείνουμε αυτό, ποιος θα μας το ‘λεγε.

Πρόσεχε στο σούπερ μάρκετ

Δε φτάνει που πηγαίνεις πια μια φορά τη μέρα, εκεί που πήγαινες μια φορά την εβδομάδα, πας και χωρίς λίστα και παίρνεις κι ένα σωρό πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρνες. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στη Μετακίνηση 2, τουλάχιστον φρόντισε να αγοράζεις περισσότερα λαχανικά και λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, απόφυγε τις έτοιμες συσκευασίες (μια χαρά έχεις χρόνο τώρα να το κόψεις μόνος/η σου το ρημάδι το μαρούλι) και σύγκρινε τιμές πριν στοιβάξεις προϊόντα στο καλάθι σου.

Σταμάτα να τρως συνέχεια. Φτάνει!

Αγαπημένο αστειάκι των boomers του Facebook στο πρώτο λοκντάουν, αλλά με μεγάλες δόσεις αλήθειας: Όλοι πήραμε κιλά, γιατί όλοι τρώγαμε πολλές φορές όχι επειδή πεινούσαμε αλλά επειδή βαριόμασταν. Τώρα ναι, δεν θα προσποιηθούμε ότι αυτό καταπολεμάται εύκολα, αλλά ένα κολπάκι που διαπιστώσαμε πως πιάνει είναι να ανοίγεις το Netflix κάθε φορά που νιώθεις την παρόρμηση να σηκωθείς και να ανοίξεις το ψυγείο. Όλο και κάτι ενδιαφέρον θα πιάσει το μάτι σου για να ξεχαστείς και να καθυστερήσεις έστω, αν δεν αποφύγεις τελείως, το να ξαναπάς στην κουζίνα.

Τι τα θες τα μικρογεύματα;

Έχουμε μια μεγάλη τύχη ως χώρα (από τις λίγες μας) σε σχέση ας πούμε με τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες του δυτικού κόσμου: Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι εδώ σαφώς φτηνότερα από πατατάκια/ σοκολατάκια/ ζαχαρούχα δημητριακά και λοιπά επεξεργασμένα και παχυντικά. Γέμισε το ψυγείο και τα ντουλάπια σου με αυτά κι έχεις double win που λέγαμε και στο χωριό όταν έρχονταν τουρίστες: Και τσιμπολογάς χωρίς τύψεις όταν σε πιάνουν οι λιγούρες της βαρεμάρας, και λιγότερα λεφτά ξοδεύεις.

Πόσες συνδρομητικές πλατφόρμες χρειάζεσαι;

Ναι, δεν αντιλέγουμε, κι εμείς δεν ξέρουμε τι θα κάναμε στην καραντίνα χωρίς ταινίες και σειρές. Αλλά αν ο μηνιαίος σου λογαριασμός περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες για σειρές συν μία (τη γνωστή) για μουσική, μιλάμε πάνω-κάτω για 50€ τον μήνα. Ε δεν το λες και αμελητέο ποσό. Δες εδώ αναλυτικά τι βλέπεις σε καθεμιά από τις πλατφόρμες και πόσα πληρώνεις, διάλεξε μία και βάλε τις υπόλοιπες σε παύση –όλες διαθέτουν λειτουργία παύσης, για τους 2-3 μήνες που θέλεις να εξοικονομήσεις λεφτά ή που (ω μη γένοιτο) σταματάς να έχεις έσοδα. Όποτε θέλεις επιστρέφεις, no questions asked που (ξανα)λέγαμε και στο χωριό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments