Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ προσφυγικό: Κλείνουν δομές στέγασης – Αγνοούνται 400 θερμαινόμενες σκηνές στο Καρά Τεπέ

ΣΥΡΙΖΑ προσφυγικό: Κλείνουν δομές στέγασης – Αγνοούνται 400 θερμαινόμενες σκηνές στο Καρά Τεπέ
ΣΥΡΙΖΑ προσφυγικό: Για απάνθρωπη και αδιέξοδη πολιτική κάνει λόγο ο Γιώργος Ψυχογιός που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κλείνει δομές στέγασης για να στείλει ευάλωτο πληθυσμό στα στρατόπεδα σε άθλιες συνθήκες. «Υιοθετούν την ανοσία της αγέλης για πρόσφυγες και εργαζόμενους σε δομές».

Για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα που διαμένουν πρόσφυγες, μίλησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός στον ρ/σ Κόκκινο. Ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε σε δομές στέγασης όπως στη Λέρο ή στο ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη, που κλείνουν με κυβερνητική εντολή. Οι πρόσφυγες που διαμένουν εκεί «πετιούνται» στα στρατόπεδα που οι συνθήκες είναι εντελώς ακατλάλληλες, ιδίως τον χειμώνα. Αναφέρθηκε ακόμα στις 400 θερμαινόμενες σκηνές στο Καρά – Τεπέ που «αγνοούνται».

Για το Καρά – Τεπέ ανέφερε πως “είναι ανατριχιαστική η εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο πρόχειρος καταυλισμό είναι ακατάλληλος για τις συνθήκες του χειμώνα. Κατήγγειλε πως οι 400 θερμαινόμενες σκηνές που έδωσε η αυστριακή κυβέρνηση στη Μόρια λίγο πριν τη φωτιά αντί να αξιοποιηθούν στον Καρά-Τεπέ, στοιβάζονται σε αποθήκες. Και πρόσθεσε: “Η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το προσφυγικό συνολικά και το αξιοποιεί μόνο για να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο ή για «δουλειές», όπως φαίνεται και από τον καινούργιο προϋπολογισμό που κατατέθηκε με 25 εκ. ευρώ αύξηση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αγοραστούν με απευθείας αναθέσεις και δύο εκ. περίπου για τα γραφεία των υπουργών“.

«Ανοσία της αγέλης»

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε για πολλοστή φορά ερώτηση για τις υγειονομικές συνθήκες και τη θωράκιση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτεί η υγεία εργαζομένων, προσφύγων και τοπικών κοινωνιών και πρόσθεσε: “Δεν έχει γίνει τίποτα, υιοθετούν την πρακτική της ανοσίας της αγέλης και της στεγανοποίησης επί μήνες, κάτι το οποίο επιδρά και στην ψυχολογία των ανθρώπων αυτών”. Τόνισε πως δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για τις μονάδες υγείας των περιοχών που έχουν πρόσφυγες που με βάση τον ΠΟΥ είναι πληθυσμός εξαιρετικά ευάλωτος στην πανδημία.

Κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έκλεισε ανοικτές δομές με πολύ καλές συνθήκες στους χώρους των πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέρο και στη Λέσβο χωρίς καμία απολύτως λογική ή μάλλον με μία εντελώς απάνθρωπη λογική η οποία πετάει οικογένειες και ευάλωτες ομάδες για να τους μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες των δομών των νησιών όπως τις έχουνε διαμορφώσει. “Πρόκειται για μία πολιτική η οποία εκθέτει τη χώρα και το μόνο που πραγματικά θέλει είναι να κάνει το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες και είναι και απολύτως αδιέξοδη”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments