Οικονομία

Ρύθμιση 120 δόσεων παράταση: Ανακοινώνεται από το υπουργείο – Ποιους αφορά

Ρύθμιση 120 δόσεων παράταση: Ανακοινώνεται από το υπουργείο – Ποιους αφορά
Ρύθμιση 120 δόσεων παράταση: Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε, πριν κάτι ημέρες, πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση στη νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika, μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν οι οφειλέτες τη δόση Νοεμβρίου που δίνει τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους την απώλεσαν γιατί δεν κατέβαλαν δύο δόσεις στο διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει πως το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Όσο για την επανένταξη στη ρύθμιση, αφορά στους οφειλέτες οι οποίοι απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Ιουνίου 2020 έως και Οκτωβρίου 2020 τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής, των 120 δόσεων και δύναται να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η επανένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του έτους. Η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων της αναβιώσασας ρύθμισης παρατείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

Παράλληλα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα μέχρι σήμερα να δηλώσουν, εάν επιθυμούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές τα πιστωτικά υπόλοιπα που προέκυψαν από την εκκαθάριση του 2019, ή να τους επιστραφούν τα αναλογούντα ποσά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση και ανάλογα θα αντιδράσουμε»

Πάντως, ο κος Σταϊκούρας ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας ρύθμισης 100 και 120 δόσεων, επανέλαβε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. «Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει» είπε, συμπληρώνοντας ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε».

«Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί. Έχουμε χτίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία. Μετά από ένα, δύο ή τέσσερις μήνες, βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα πράττουμε ανάλογα. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments