Αθλητισμός

Αυγενάκης ΕΠΟ: Επίθεση του υφυπουργού Αθλητισμού στην Ομοσπονδία για το Europa Conference League

Αυγενάκης ΕΠΟ: Επίθεση του υφυπουργού Αθλητισμού στην Ομοσπονδία για το Europa Conference League
Αυγενάκης ΕΠΟ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταφέρεται εναντίον μελών της Ομοσπονδίας μετά την ανάθεση του πρώτου τελικού της καινούργιας διοργάνωσης της UEFA στα Τίρανα.

Κατά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ έστρεψε ο Λευτέρης Αυγενάκης τα «βέλη» του μετά την είδηση ότι τα Τίρανα θα φιλοξενήσουν τον πρώτο τελικό της νεότευκτης διοργάνωσης της UEFA, το Europa Conference League.

«Πόσο περήφανοι να νιώθουν απόψε άραγε ορισμένοι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ; Απέσυραν με αστείες δικαιολογίες την υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου, που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, χαρίζοντας τον τελικό του @europacleague στην Αλβανία…», σημειώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση Αυγενάκη

Να σημειώσουμε ότι η UEFA το απόγευμα της Πέμπτης έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα διοργάνωση που θα έπεται μετά το Champions League και το Europa League. Το Europa Conference League θα είναι η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη με ώρες έναρξης τις 19:45 και 22:00.

Στη φάση των ομίλων θα βρεθούν 32 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων. Όλες οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω προκριματικών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το επόμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, οι 17 από 32 ομάδες θα προέρχονται από το κεντρικό μονοπάτι, οι 5 θα προκριθούν από το μονοπάτι των πρωταθλητών, ενώ οι υπόλοιπες 10 θα είναι όσες αποκλειστούν από τα playoffs του Europa League.

Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτοι, με την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση να περνάει απευθείας στους «16» και τη 2η να αντιμετωπίζει μία εκ των τρίτων των ομίλων του Europa League.

H UEFA ανακοίνωσε, όπως αναφέραμε παραπάνω, και τον τόπο διεξαγωγής του πρώτου τελικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη National Arena των Τιράνων στις 25 Μαΐου του 2022.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της νέας διοργάνωσης:

  • 1ος προκριματικός: 8 και 15 Ιουλίου
  • 2ος προκριματικός: 22 και 29 Ιουλίου
  • 3ος προκριματικός: 5 και 12 Αυγούστου
  • Playoffs: 19 και 26 Αυγούστου
  • Φάση ομίλων: 16 και 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 και 25 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου
  • Πρώτος γύρος των νοκ άουτ: 17 και 24 Φεβρουαρίου
  • Φάση των «16»: 10 και 17 Μαρτίου
  • Προημιτελικά: 7 και 14 Απριλίου
  • Ημιτελικά: 28 Απριλίου και 5 Μαΐου
  • Τελικός: 25 Μαΐου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments