Ελλάδα

ΕΟΔΥ rapid tests: Κλιμάκια του Οργανισμού πραγματοποίησαν ελέγχους σε μια σειρά περιοχές

ΕΟΔΥ rapid tests: Κλιμάκια του Οργανισμού πραγματοποίησαν ελέγχους σε μια σειρά περιοχές
ΕΟΔΥ rapid tests: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του Οργανισμού σε μια σειρά από περιοχές.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κρούσματα κορωνοϊού που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού, κλιμάκιά του πραγματοποίησαν 974 rapid tests από τα οποία εντοπίστηκαν 25 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, ποσοστό θετικότητας (2,56%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 14 άνδρες και 11 γυναίκες.

Αυτά είναι τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:

  • ΠΕ Αργολίδας – Περιοχή Διδύμων

Πραγματοποιήθηκαν 111 rapid tests από τα οποία προέκυψε 1 θετικό (0,90%). Αφορά σε άνδρα 80 ετών.

  • ΠΕ Έβρου – Πάρκο Φώτης Κοσμάς, Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκαν 270 rapid tests και προέκυψαν 2 θετικά (0,74%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

  • ΠΕ Λάρισας – Φάρσαλα

Πραγματοποιήθηκαν 88 rapid tests και προέκυψαν 4 θετικά (4,54%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

  • ΠΕ Καρδίτσας – Παλαμάς

Πραγματοποιήθηκαν 102 rapid tests και προέκυψαν 4 θετικά (3,92%). Αφορούν σε 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

  • ΠΕ Ξάνθης – Δημαρχείο Γενισσέας, ‘Αβδηρα

Πραγματοποιήθηκαν 112 rapid tests και προέκυψαν 7 θετικά (6,25%). Αφορούν σε 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

  • ΠΕ Πάρου – Παροικιά

Πραγματοποιήθηκαν 23 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

  • ΠΕ Ρόδου – Καποδιστρίου και Αυστραλίας 1

Πραγματοποιήθηκαν 84 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

  • ΠΕ Φθιώτιδας – Φιλίας 10, Λαμία

Πραγματοποιήθηκαν 184 rapid tests και προέκυψαν 7 θετικά (3,80%). Αφορούν σε 6 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Να θυμίσουμε ότι για άλλη μια μέρα τα νούμερα από τα κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους παρέμειναν στα ύψη. Ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του ενημέρωνει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 1882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111537, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4958 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29474 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 177 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 620 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 100 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2706 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1085 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πετσας τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα ισχύσουν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Και βλέπουμε… Άλλωστε, οι ειδικοί φοβούνται το άνοιγμα μετά το lockdown, ενώ εκφράζουν τις διαφωνίες τους ανοιχτά. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Για την άλλη εβδομάδα μετατέθηκαν οι αποφάσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Η Επιτροπή συζητούσε για ένα δίωρο σήμερα για το ζήτημα χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε εισήγηση.

Κάποια μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότειναν την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων μετά από τις γιορτές. Άλλοι πρότειναν να μη γίνει οριστική εισήγηση πριν επανεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα. Θεωρείται, ωστόσο, πιθανότερο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης όλο το διάστημα πριν από τις γιορτές και να ανοίξουν αμέσως μετά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments