Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σε ισχύ βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY). Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πότε και ποιες περιοχές επηρεάζονται:

Ήδη από χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, άρχισαν να επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, στο Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα επηρεαστεί η κεντρική , τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού  (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ η ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η , οι Σποράδες, η  και η .

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να έχουν οι πολίτες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της  (www.emy.gr).

Η  (www.civilprotection.gr) του , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.   svg%3E

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της www.astynomia.gr. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments