Ελλάδα

Σε αυτές τις περιοχές στην Ελλάδα τα κρούσματα ανεβαίνουν

Σε αυτές τις περιοχές στην Ελλάδα τα κρούσματα ανεβαίνουν
Συνολικά, σε 52 περιοχές της χώρας καταγράφονται κρούσματα.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Τα τετραψήφια νούμερα νοσούντων, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που παραμένουν τριψήφιοι προβληματίζουν τους ειδικούς και πιέζουν το σύστημα υγείας. Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο να ανοίξει η οικονομία απομακρύνεται τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 1.882 νέα κρούσματα -αριθμός χαμηλότερος μεν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες-, 622 διασωληνωμένους και οι 100 νεκρούς. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι πως μέσα σε μόλις τρεις ημέρες κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου 300 άνθρωποι.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους η τελευταία εικόνα χθες τα μεσάνυχτα είχε αλλάξει, αφού μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ κάποιοι ασθενής πήραν εξιτήριο με τον απολογισμό των διασωληνωμένων να μειώνεται στους 599. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να ανακοπεί σταδιακά ο ρυθμός εισαγωγής ασθενών στις ΜΕΘ, που προϋποθέτει ότι θα ανακοπεί ο ρυθμός εισαγωγής νέων ασθενών στα νοσοκομεία.

Την τωρινή εβδομάδα φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει ελαφρά ο αριθμός των νέων ασθενών, που είναι σταθερά κάτω από 400, γύρω στους 350-380 την ημέρα. Πρόκειται για έναν αριθμό, που αποτυπώνει και το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στην κοινότητα. Με βάση τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, η επιδημία όσον αφορά στις νέες διαγνώσεις, παρουσιάζει πολύ μικρή πτώση. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.882 νέα κρούσματα, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί 18.904 τεστ μοριακού ελέγχου και 10.895 rapid test.

Η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Πιερία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα.

Ειδικότερα, στην Αττική καταγράφηκαν 334 κρούσματα, αριθμός που είναι μεν σταθερός επί περίπου δύο εβδομάδες αλλά θεωρείται υψηλός με δεδομένο ότι εφαρμόζεται lockdown. Στα νοσοκομεία της Αττικής το περασμένο 24ωρο νοσηλεύονταν 576 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 172 σε ΜΕΘ. Την πρωτιά έχει η Θεσσαλονίκη, με 428 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ σε υψηλό επίπεδο παραμένουν και τα κρούσματα στην Πιερία (110). Δεκάδες κρούσματα έχουν όμως και η Πέλλα (69) και η Ημαθία (61). Συνολικά, σε 52 περιοχές της χώρας καταγράφονται μολύνσεις.

Οι περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας παραμένουν επιβαρυμένες, ενώ στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση εντοπίζονται και νησιωτικές περιοχές, όπως η Μήλος, η Νάξος, η Σύρος, η Σαντορίνη. Τέλος, σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται 2.019 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 302 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Ωστόσο, περίπου 70 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, που έχουν επιταχθεί για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments