Ελλάδα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Αυτές είναι οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Αυτές είναι οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»
Χαρδαλιάς ενημέρωση: Αυτές είναι οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» - Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε τον λόγο στη σημερινή ενημέρωση μετά τους Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη που ενημέρωσαν για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός θύμισε ότι υπάρχει παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Ενημέρωσε ότι υπάρχουν 16.317 ενεργά κρούσματα στη χώρα, σε 5 από τις 13 Περιφέρειες βρίσκεται το 86% των κρουσμάτων, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Αττική βρίσκεται το 19,7% των ενεργών κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα 7.031 βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία, τα 3.567 στην Αττική.

«Τα μέτρα είναι ίδια για όλες τις περιοχές», είπε, «και η μόνη διαφορά είναι το πως τα εφαρμόζουμε. Περιοχές που μας προβληματίζουν είναι η Ξάνθη, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Δράμα, η Πιερία και η Ημαθία. Εκεί το φορτίο δεν υποχωρεί και βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις των περιοχών που μας απασχολούν. Σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται μετατόπιση των κρουσμάτων από τις πόλεις στα χωριά και πως τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο. Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να διεξάγονται και ζητάμε να εφαρμόζονται με προσήλωση τα μέτρα προστασίας».

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός:

  • Πρώτον, αν κάποιος εντοπίζεται θετικός στον ιό στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα μπορεί να εισέλθει στην Ελλάδα.
  • Δεύτερον, δεν επιτρέπονται τα ταξίδια σε όσους δεν διαμένουν μόνιμα στο Άγιο Όρος.

Τα δύο αυτά μέτρα θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7/12.

Νωρίτερα έλαβε χώρα ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

H σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1118 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments