Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση στα κρούσματα – Πάνω από 18.000 οι νεκροί

Γερμανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση στα κρούσματα – Πάνω από 18.000 οι νεκροί
Γερμανία κορωνοϊός: «Σαρώνει» τη Γερμανία ο Sars-Cov-2. Παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η Μέρκελ.

Στη δίνη του κορωνοϊού έχει αφεθεί η Γερμανία, με τους νοσούντες και τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς. Συγεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στη χώρα αυξήθηκε κατά 23.449 τις προηγούμενες 24 ώρες. Πλέον, ο απολογισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, έχει φτάσει τα 1.106.789, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 432, με τους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνούν τους 18.000 και να φθάνουν τους 18.034 ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με τα δεδομένα αυτά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος του «μερικού lockdown» έως και τις 10 Ιανουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Απέχουμε ακόμα πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα». Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου. Μάλιστα, υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημισυνεπείς για πολύ», σχολίασε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δεν επαρκεί για την φύλαξη του εμβολίου του κορωνοϊού:

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές της Αστυνομίας προειδοποιούν πως δεν υπάρχει στο Σώμα η η δυνατότητα να αναλάβει την φύλαξη του εμβολίου και επισημαίνουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της επιτήρησης των μέτρων για την πανδημία, αλλά και των διαδηλώσεων των αρνητών της. «Κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει περίπου τόσα στελέχη όσα ο κινεζικός στρατός. Δυστυχώς δεν είναι έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου GdP της Αστυνομίας, Σβεν Χούμπερ, στην Rheinische Post και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα, καθώς, λόγω της πανδημίας, διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι. Επιπλέον, τόνισε ο κ. Χούμπερ, υπάρχει τεράστια ζήτηση για αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις των επικριτών των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments