Αθλητισμός

Έρχεται ανατροπή στο Κύπελλο Ελλάδας

Έρχεται ανατροπή στο Κύπελλο Ελλάδας
Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου. Ποιο το πιθανότερο σενάριο.

Μετέωρο είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς είναι ακόμη άγνωστο τι θα γίνει με την έναρξη της Football League, της Super League 2 και των τοπικών πρωταθλημάτων. Ο καιρός περνάει και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) πρέπει να αποφασίσει για τη διεξαγωγή ή όχι του Κυπέλλου.  Σύμφωνα με την προκήρυξη στις τέσσερις πρώτες φάσεις του μετέχουν ομάδες από τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, τα οποία όμως δεν έχουν καν αρχίσει, και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ.

Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί οι αγώνες μόνο της πρώτης φάσης και έκτοτε το Κύπελλο έχει σταματήσει.

Την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει πως θα συνεχιστεί από δω και πέρα η διοργάνωση και αν θα πάρουν μέρος σε αυτήν οι ομάδες των διοργανώσεων που έχουν διακοπεί ή δεν έχουν αρχίσει λόγω των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Πάντως το πιθανότερο σενάριο, αυτή τη στιγμή, είναι το Κύπελλο να συνεχιστεί μόνο με τις ομάδες της Super League 1.

Γαβριηλίδης: «Έναρξη της Super League 2 στο τέλος του μήνα και 15 Δεκεμβρίου του Κυπέλλου»

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Επιτροπής του Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, σε δηλώσεις του τόνισε πως το πρωτάθλημα της Super League 2 πρέπει να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα και το Κύπελλο στις 15 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά όσα είπε:

«Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή τη Super league 2 και τη Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά.

Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments