Διεθνή

Sputnik V: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο μιλάει γι’ αυτό

Sputnik V: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο μιλάει γι’ αυτό
Sputnik V: Στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί.

Την εμπειρία του από το ρώσικο εμβόλιο μετέφερε ο Βαλέριος Ασλανίδης, πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Ανάπας. Ο κ. Ασλανίδης έκανε το Sputnik V και μίλησε γι’ αυτό στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News στο MEGA.

«Μετά το εμβόλιο, έκανα ανάλυση και βρήκαν αντισώματα. Δεν είχα κάποια παρενέργεια. Ο φίλος μου είχε πονοκέφαλο, πυρετό μέχρι 38 αλλά κράτησε μια ημέρα», δήλωσε.  Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι ελεύθερος, βγαίνω έξω, πηγαίνω στη δουλειά, κάνω γυμναστική. Φοράω μάσκα επειδή είναι υποχρεωτικό. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχω κάνει το εμβόλιο. Το ρωσικό εμβόλιο διασφαλίζει τον άνθρωπο στο 95%».

Να σημειώσουμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δώσει εντολή να ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα οι εμβολιασμοί. Η Ρωσία έχει ήδη προχωρήσει στην παραγωγή του Sputnik-V και βρίσκεται σε φάση δοκιμών και για δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, του EpiVaCorona.

Οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με το κυβερνητικό πλάνο. Η φαρμακοβιομηχανία της Ρωσίας είναι έτοιμη για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας, καθώς η ποσότητα των δόσεων του πρωτοποριακού εμβολίου Sputnik V που έχει ήδη παραχθεί, θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τετάρτη.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V ξεπερνά το 95% 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, σύμφωνα με τους δημιουργούς του ρωσικού εμβολίου.

Επίσης, το ρωσικό εμβόλιο θα είναι φθηνότερο από εκείνα που αναπτύσσονται παράλληλα στον κόσμο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ρωσικών Αρχών. Η Μόσχα έχει βάλει ως στόχο την παραγωγή περισσότερων από 1 δις δόσεων την επόμενη χρονιά.

Οι δηλώσεις της Ρωσίδας αντιπροέδρου

Πριν δύο μέρες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε: «Θέλω να πω ότι ο εμβολιασμός ήδη έχει ξεκινήσει στον ρωσικό στρατό, στην πόλη της Μόσχας. Και στα τέλη της εβδομάδας θα ενταχθούν στον εμβολιασμό αυτό όλες οι περιφέρειες της Ρωσίας».

Σχεδόν 170.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έχουν σταλεί προς χρήση στην Ρωσία έως την 1η Δεκεμβρίου, ενημέρωσε η Γκόλικοβα, προσθέτοντας ότι έως τις 24 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί 117.000 δόσεις εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments