Πολιτική

Ο Σπίρτζης εμφανίστηκε με ανθοδέσμη στη Βουλή – Η κίνηση που συζητήθηκε πολύ

Ο Σπίρτζης εμφανίστηκε με ανθοδέσμη στη Βουλή – Η κίνηση που συζητήθηκε πολύ
Χρήστος Σπίρτζης: Τα «απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας που καταπατούν τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα» κατήγγειλε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, προβαίνοντας και σε μια συμβολική κίνηση που προκάλεσε ένταση.

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης εμφανίστηκε με μια ανθοδέσμη, θέλοντας να καταγγείλει το χθεσινό περιστατικό με έναν αστυνομικό να καταστρέφει τα λουλούδια που άφησε κάποιος πολίτης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του κυρίου Σπίρτζη να λειτουργήσει με όρους τηλεοπτικής “εικόνας” αφού εμφανίστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας κρατώντας ανθοδέσμη προκειμένου με αυτό τον τρόπο να καταγγείλει τα όσα έκανε άνδρας των δυνάμεων των ΜΑΤ χθες.

Ο κύριος Σπίρτζης απευθυνόμενος στον υπουργό προστασίας του πολίτη και τους βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ανέφερε “σας έφερα λίγα λουλούδια σαν αυτά που διέλυσε ο αστυνομικός των ματ στον συνάδελφό του. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στους γονείς και τη μάνα που δεν ξαναείδε από τότε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον κ. Μητσοτάκη να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε από ένα και στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει στην ΕΛΑΣ για να εκπληρώνει τις εντολές σας με βία και δεκάδες συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων. Θα δώσω την ανθοδέσμη στον κ. Χρυσοχοΐδη και ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου”.

Χρυσοχοΐδης: Αυτά που κάνετε είναι φθηνή ευαισθησία που εκφράζει μειοψηφίες

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού προστασίας του πολίτη ανάμεσα στα άλλα ο κύριος Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι “θέλω να σας προειδοποιήσω και να σας ενημερώσω ότι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας. Αυτά που κάνετε είναι φθηνή ευαισθησία που εκφράζει μειοψηφίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περυσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε”.

Επικριτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον άνδρα των ΜΑΤ και την καταστροφή της ανθοδέσμης που πολίτης είχε αφήσει για να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

“Ενας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.000 αστυνομικοί έκαναν σωστά την δουλειά της. Η ΕΔΕ θα τελειώσει μεσα σε 15 ημέρες. Είναι όμως πολιτική επιλογή να αναφέρεστε στον έναν και χι στους 4000 και στους τραυματίες στον Κολωνό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments