Ελλάδα

Ζαριφόπουλος για εμβόλιο: Στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού το υπουργείο Υγείας

Ζαριφόπουλος για εμβόλιο: Στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού το υπουργείο Υγείας
Ζαριφόπουλος για εμβόλιο: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Ζαριφόπουλος για εμβόλιο: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με τη βοήθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσον αφορά τον εμβολιασμό μίλησε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε:  «Είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού με το Υπουργείο Υγείας. Είναι μία πολύ σύνθεση άσκηση που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό συνολικά του πληθυσμού. Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος θα είναι ψηφιακός. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης».

Ο υφυπουργός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα», με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, έδωσε και περισσότερες διευκρινίσεις για το σχέδιο του υπουργείου.

850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι. Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού έτσι ώστε να κάνει το εμβόλιο.

Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του. Υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη, όπου οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα. Θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Θα υπάρχουν και μη ψηφιακά μέσα

Έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού, όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία. Θα υπάρχουν για τους υπόλοιπους και μη ψηφιακά μέσα. Είναι μία πολύ σύνθετη άσκηση συνολικά. Θα υπάρξουν έξι βασικές αποθήκες στη χώρα, οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα κέντρα εμβολιασμού. Θα σχεδιαστεί σωστά, απλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο σχεδιασμός του. Θα είμαστε έτοιμοι, μην έχετε αμφιβολία. Απλά πρέπει να σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες.

Για τα SMS στο 13033

Το 13033 είναι ένα εργαλείο που βοήθησε τους πολίτες και το κράτος για να παρακολουθήσουν πως τηρούνται τα μέτρα. Ουσιαστικά αντικαθιστά το χαρτί. Δεν κρατάμε κανένα στοιχείο, δεν έχουμε κανένα στατιστικό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα βγούμε επιτέλους από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια και δεν θα χρειαστεί να βάλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και θα προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Δείτε και ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments