Διεθνή

Σοκ στην Tesla

Σοκ στην Tesla
Tesla: Το μήνυμα του Elon Musk για τις μετοχές της εταιρίας.

Ο Elon Musk μπορεί να διευθύνει μία από τις πλέον κερδοφόρες και επιτυχημένες εταιρίες, ωστόσο δεν φαίνεται να επαναπαύεται στα κέρδη της Tesla. Αντιθέτως ξεκαθάρισε πως η μετοχή της εταιρίας που αυτήν την στιγμή καταγράφει μεγάλα κέρδη, μπορεί το ίδιο εύκολα να συνθλιβεί. Συγκεκριμένα είπε πως η μετοχή μπορεί να συνθλιβεί όπως ένα σουφλέ από βαριοπούλα.

«Πρέπει να ελέγξουμε το κόστος της Tesla, αλλιώς θα συντριβούμε». Αυτό ήταν το μήνυμα-σοκ που απέστειλε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla κ. Elon Musk στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Όπως μάλιστα επισημαίνει το CNBC στο μήνυμα του Elon Musk επισημαίνονταν επίσης τη σημασία που έχει η κερδοφορία: «Οι επενδυτές μας δίνουν μεγάλη έμφαση στη κερδοφορία, αλλά εάν, οποιαδήποτε στιγμή, καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει, η μετοχή μας θα συνθλιβεί αμέσως όπως ένα σουφλέ υπό το βάρος μιας βαριοπούλας!».

Eν προκειμένω, όπως αναφέρει το newsauto.gr, αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι, το οποίο έλαβε ώθηση μετά την ανακοίνωση της S&P Global ότι η μετοχή θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Kathimerini.gr, ο Έλον Μασκ θα φέρει γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ  στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ήδη στελέχη του project βρίσκονται σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση. Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και αναμένεται να τιμολογείται κατά τι ακριβότερα, εκτιμάται περί το 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Η απόβαση της θυγατρικής του Έλον Μασκ αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην εσωτερική αγορά, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο ανταγωνιστή που θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά σε υποδομές και χαμηλές ταχύτητες που υπάρχουν στην χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments