Ελλάδα

Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια.

Το κομμωτήρια ήταν τα τελευταία που έκλεισαν πριν την εφαρμογή του δεύτερου lockdown. Όπως όλα δείχνουν θα είναι και αυτά που θα ξεκινήσουν την σταδιακή άρση των μέτρων και του ανοίγματος της αγοράς. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει το άνοιγμα των κομμωτηρίων τονίζοντας ότι βρίσκονται σε προτεραιότητα. Παράλληλα σε ερώτηση σχετικά με το γενικότερο άνοιγμα της αγοράς δήλωσε ότι το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις

Πάντως οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των κομμωτηρίων αναμένεται να γίνουν από τον Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι θα γίνουν επιπλέον κινήσεις για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις. Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση, τόνισε ο κος Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα επόμενα βήματα, «Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε.»

“Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει”, ξεκαθάρισε. Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις όλα στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο, τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown Το «κύμα» είμαστε εμείς. Όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα όσο θα εξαπλώνεται ο ιός, δήλωσε ο υπουργός και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments