Πολιτική

Άνοιγμα αγοράς: Την Παρασκευή στις 11 το πρωί Πέτσας και Γεωργιάδης ανακοινώνουν τι ανοίγει

Άνοιγμα αγοράς: Την Παρασκευή στις 11 το πρωί Πέτσας και Γεωργιάδης ανακοινώνουν τι ανοίγει
Άνοιγμα αγοράς: Το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου θα γίνουν γνωστές οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Αύριο Παρασκευή στις 11:00 το πρωί Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνουν γνωστές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το τι θα ανοίξει στην αγορά μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Οπως γνωστοποιήθηκε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να παρουσιάσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα, οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων. Όπως και να έχει, την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ανακοινωθεί αύριο από τους Στέλιο Πέτσα και Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα

Μάσκες, αποστάσεις, πολύ καλός εξαερισμός και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων θα είναι μερικά από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Σε σχέση με την παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα, το click away, το κατάστημα θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη. Στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, θα πρέπει να κλείνει άλλο ραντεβού, προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως τα κομμωτήρια, πριν κλείσουν, λειτουργούσαν με αυστηρούς κανόνες. Συγκεκριμένα:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments