Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης: Ακόμη ένας μήνας που η αγορά εργασίας έδειξε ανθεκτικότητα

Γιάννης Βρούτσης: Ακόμη ένας μήνας που η αγορά εργασίας έδειξε ανθεκτικότητα
Γιάννης Βρούτσης: Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι παρά την πανδημία, η αγορά εργασίας άντεξε άλλον ένα μήνα.

Το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων για το μήνα Νοέμβριο 2020 του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ήταν αρνητικό, όπως συμβαίνει εξάλλου με όλους τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Η μισθωτή απασχόληση κατέγραψε και αυτόν τον μήνα περιορισμένες απώλειες σε βάθος 5ετίας, με −29.933 θέσεις εργασίας συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο συγκεκριμένος μήνας επιβαρύνθηκε επιπρόσθετα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την επιβολή του lockdown. Παρόλα αυτά, τον Νοέμβριο καταγράφηκε αύξηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της αγοράς εργασίας με την πλήρη απασχόληση να αυξάνεται στο 50,70% για τις νέες θέσεις μισθωτής απασχόλησης την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020».

«Επίσης, για το μήνα Σεπτέμβριο 2020, τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 16,1%, παρουσιάζοντας μείωση −0,4% συγκριτικά με το 16,5% του Αυγούστου του 2020 και περαιτέρω μείωση −0,7% συγκριτικά με το 16,9% του Σεπτεμβρίου του 2019, γεγονός που αποτυπώνει ότι η σειρά των πολιτικών πρωτοβουλιών, που υλοποιήσαμε, έδρασαν ως ασπίδα προστασίας, συγκρατώντας την αυξητική τάση της ανεργίας.

«Τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου τυχαία».

Γεγονότα που αναδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας, πριν την υγειονομική κρίση, είχε αρχίσει να αναπτύσσει μία ισχυρή δυναμική προς την ορθή κατεύθυνση, με επακόλουθο να επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα που δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Η κυβέρνηση συνολικά και το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας και, έχοντας εργαστεί με μεθοδικότητα και σχέδιο, καταφέραμε με μεταρρυθμίσεις, με στοχευμένες δράσεις και δέσμες μέτρων, να θωρακίσουμε την αγορά εργασίας, ώστε να αντέξει τους κλυδωνισμούς της πανδημίας.

Μέσα σε περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας και με πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, μείναμε προσηλωμένοι με όλες μας τις δυνάμεις πρωτίστως στην προστασία των αδύναμων, των εργαζομένων, των ανέργων, ολόκληρης της αγοράς εργασίας και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Θυμίζουμε ότι σήμερα θα γίνει η τελευταία πληρωμή για τις αναστολές του Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τις απογευματινές ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments