Αθλητισμός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ίσως να κινηθεί για κεντρικό αμυντικό η ομάδα του Πειραιά

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ίσως να κινηθεί για κεντρικό αμυντικό η ομάδα του Πειραιά
Ολυμπιακός μεταγραφές: Μπορεί η θέση να φαίνεται γεμάτη, αλλά ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν και για στόπερ τον Ιανουάριο.

Μία από τις θέσεις που φαίνεται να είναι γεμάτη στον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Όμως, ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για παίκτη τον Ιανουάριο.

Η αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ» αναφέρεται στο θέμα και εξηγεί ότι: «Μεταγραφική ανάγκη για τον Ολυμπιακό προκύπτει ενδεχομένως και στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν θα παίξει στο πρώτο ματς της Ευρώπης, ο Ουσεϊνού Μπα και ο Παπέ Σισέ έχουν σκαμπανεβάσματα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου. Μία ακόμη επιλογή, έστω εναλλακτικής χρήσης δεν μοιάζει καθόλου άσκοπη αυτήν τη στιγμή. Και είναι υπό σκέψη».

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο Ολυμπιακός έμαθε την αντίπαλό του στη φάση των 32 του Europa League. Αυτή θα είναι η Αϊντχόφεν που ήταν στον όμιλο του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καθαρή εικόνα τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού αναφέρεται: «Το πρώτο παιχνίδι, θα διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 18 Φεβρουαρίου ενώ η ρεβάνς στο Αϊντχόφεν, θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 25/2.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Θρύλος έχει βρεθεί πέντε φορές απέναντι σε ολλανδικές ομάδες και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας έχει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες».

Το προφίλ της Αϊντχόφεν

Η ολλανδική ομάδα έχει στην τροπαιοθήκη της 24 εθνικά πρωταθλήματα, 9 κύπελλα και 11 σούπερ καπ ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1988 και έχει κατακτήσει το Κύπελλο UEFA το 1978.

Δεν έχει βρεθεί ποτέ στον δρόμο του Ολυμπιακού, ωστόσο έχει αντιμετωπίσει σε επτά περιπτώσεις στο παρελθόν (σε διπλά παιχνίδια) ελληνικές ομάδες, με απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες, τόσο σε επίπεδο UEFA Champions League όσο και σε UEFA Cup/UEFA Europa League.

Την τρέχουσα σεζόν, έδωσε δύο προκριματικούς γύρους προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του UEFA Europa Leauge όπου τερματίζοντας στην 1η θέση του πέμπτου ομίλου με 12 βαθμούς, πήρε την πρόκριση για τις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Αϊντχόφεν στο φετινό UEFA Europa League:

  • Γ’ προκριματικός, Μούρα – Αϊντχόφεν 1-5
  • Play offs, Ρόζενμποργκ – Αϊντχόφεν 0-2
  • Όμιλος
  1. Αϊντχόφεν-Γρανάδα 1-2
  2. Ομόνοια-Αϊντχόφεν 1-2
  3. ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 4-1
  4. Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2
  5. Γρανάδα-Αϊντχόφεν 0-1
  6. Αϊντχόφεν-Ομόνοια 4-0

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments