Ελλάδα

Η απίστευτη φωτογραφία για το click away για την οποία συζητά όλη η Ελλάδα

Η απίστευτη φωτογραφία για το click away για την οποία συζητά όλη η Ελλάδα
Click away: Το νέο σύστημα ξεκίνησε και ήδη οι πρώτες παρατυπίες σημειώθηκαν.

«Πρώτη μέρα λειτουργίας της υπηρεσίας παράδοση εκτός (click away), θα ήθελα να ευχηθώ καλές πωλήσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση αλλά και να τονίσω ότι δεν πρέπει να καταστρατηγηθούν οι κανόνες της. Εάν έχουμε εικόνες συνωστισμού θα σταματήσει αναγκαστικά δυστυχώς».

Στο ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα (Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020) προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

Με τη μέθοδο του click away, επιτρέπεται η εξ αποστάσεως προαγορά – προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας. Όσο για το πώς λειτουργεί, γίνεται καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία:

  • επωνυμία,
  • διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης,
  • χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.

Απίστευτο σκηνικό έξω από μαγαζί

Η παραλαβή γίνεται από ένα άτομο και μόνο από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων ενώ η πληρωμή πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Κατά την παραλαβή τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών, με τον μέγιστο αριθμό των ατόμων στην αναμονή να είναι 9 άτομα και τον μέγιστο χρόνο παραμονής στο σημείο παραλαβής τα δέκα λεπτά.

Και αυτό το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται λοιπόν, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ήδη οι πρώτες παρατυπίες σημειώθηκαν αν και στόχος είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στη χώρα μας με την ελληνική κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Ενδεικτικό των… παρανομιών ήταν ένα σκηνικό- το οποίο έγινε viral- με μια γυναίκα η οποία δοκίμασε παπούτσια έξω από το μαγαζί προκειμένου να αποφασίσει ποιο της ταιριάζει.

Δείτε την επική φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments