Ελλάδα

Άλλαξε η απόφαση για το click away με παρέμβαση Τσιόδρα

Άλλαξε η απόφαση για το click away με παρέμβαση Τσιόδρα
Η εισήγηση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας που άλλαξε την απόφαση της κυβέρνησης για το click away.

Με τη μέθοδο του click away λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου και να την παραλάβουν έξω από το κατάστημα μετά από ραντεβού. Πώς όμως πάρθηκε η απόφαση για τη συγκεκριμένη μέθοδο;

Οι ειδικοί είχαν ισχυρούς ενδοιασμούς ως προς τον συνωστισμό που θα δημιουργούνταν με τη λειτουργία των καταστημάτων ενώ οι καταστηματάρχες φώναζαν πως δεν αντέχουν άλλα κλειστά αφού ήδη έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος του τζίρου τους. Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί η “χρυσή” τομή, η οποία ακούει στο όνομα click away. Σε αυτό έβαλε το χέρι του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα βγαίνουν προς τα έξω, τα καταστήματα που θα καταφέρουν να ανοίξουν και με τηλεφωνικές παραγγελίες το οφείλουν στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας.

Την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real news» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε την άποψή του για το click away. Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων εξήγησε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του καταστήματος, να κάνουν την παραγγελία τους και να την παραλαμβάνουν όπως θα ορίζεται σχετικώς με τον πελάτη.

Στη συνέχεια κ. Τσιόδρας που άκουγε προσεκτικά μέχρι εκείνη την ώρα, πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε: «Και ο τσαγκάρης της γειτονιάς μου, που δεν έχει ιστοσελίδα, τι θα κάνει υπουργέ μου, δεν θα δουλέψει;». Μετά την τοποθέτηση αυτή υπήρξε προβληματισμός και ελήφθη η κυβερνητική απόφαση, οι παραγγελίες να μην γίνονται μονάχα ηλεκτρονικά αλλά και τηλεφωνικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι καταστηματάρχες που δεν διαθέτουν site. Κάπως έτσι άλλαξε και η απόφαση για το click away που προέβλεπε αρχικά μόνο παραγγελίες μέσω ίντερνετ.

«Δεν έχει βρεθεί εναλλακτικός, καλύτερος τρόπος για να δουλέψει το εμπόριο»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό εξήγησε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και πως το σύστημα του click away αποτελούσε την μόνη εναλλακτική επιλογή ώστε τα καταστήματα να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι υγειονομικές συνθήκες και προκληθεί τρίτο κύμα πανδημίας. Ο υπουργός παρέπεμψε μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δουν ότι οι χώρες που άνοιξαν τις αγορές τους χωρίς περιορισμούς σπεύδουν τώρα να επαναφέρουν την σκληρότερη μορφή του lockdown.

Ακόμη σημείωσε ότι:

«Καταλήξαμε ότι δεν έπρεπε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο άρα έπρεπε να βρούμε εναλλακτικό τρόπο για να μην υπάρξει στάση εμπορίου. Οι ταχυμεταφορές οργανώθηκαν και από τα 150 χιλ πακέτα κατάφεραν να εξυπηρετούν συνεχόμενα 250 χιλ πακέτα την ημέρα. Όταν μπήκαμε στον Δεκέμβριο οι παραγγελίες έφτασαν 500 χιλ την ημέρα. Εκεί οι εταιρείες κούριερ σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες. Δεν έπρεπε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε τις παραγγελίες σε εναλλακτικό κανάλι χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία; Να εξυπηρετήσουμε; Αυτό είναι το click away».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments