Ελλάδα

Βασιλακόπουλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής προειδοποιεί – «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν έχει λήξει»

Βασιλακόπουλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής προειδοποιεί – «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν έχει λήξει»
Βασιλακόπουλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξήγησε ότι πριν να μιλήσουμε για το τρίτο κύμα του ιού, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Πολλοί είναι αυτοί που υποτιμούν τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του, ενω άλλοι μιλούν για το τρίτο κύμα της πανδημίας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προειδοποίησε ότι «το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν έχει τελειώσει».

Για τις γιορτές ο καθηγητής υπογράμμισε πως οι πολίτες δεν πρέπει να φερθούν σαν να έχει υποχωρήσει η πανδημία στη χώρα μας, αλλιώς «θα οδηγηθούμε σε τραγωδίες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η πολύ μικρή ύφεση που παρατηρείται στο τρέχον, δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, επιτρέπει ελάχιστα και πολύ προσεκτικά βήματα προς το άνοιγμα της αγοράς. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε, όπως συνέβη στην προηγούμενη άρση του lockdown, την άνοιξη.

«Αν δε φερθούμε πολύ προσεκτικά, θα βρεθούμε σε πολύ μικρό διάστημα στο επίπεδο που ήμασταν στα μέσα Νοεμβρίου», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, προσθέτοντας ότι παρατηρείται στην ψυχολογία των ανθρώπων η πεποίθηση πως το lockdown έληξε, γεγονός που θα μπορούσε να θεωρηθεί «επικίνδυνο» για την πανδημική πορεία της χώρας.

Όσον αφορά τις μονοκλωνικές θεραπείες αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε πως δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ως μόνιμη λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς δεν φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματικές στην πρόληψη της νοσηλείας, το κόστος παραγωγής είναι σημαντικό και οι ποσότητες που θα μπορούσαν να παραχθούν είναι περιορισμένες.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας υπογράμμισε πως οι πολιτικοί οφείλουν να αφήνουν τους ειδικούς επιστήμονες να αποφασίζουν για τη σωστή διαχείριση της πανδημίας και να μην παίρνουν θέση στις σχετικές αποφάσεις.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βασιλακόπουλος είχε μιλήσει πρόσφατα στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, εξήγησε ότι η χειροτέρευση του καιρού τον χειμώνα δυσκολεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανάμεσα σε άλλα, ο καθηγητής είχε πει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Γερμανία που άνοιξε, ξανακλείνει τώρα. Η Βαυαρία ξανακλείνει. Άνοιξαν μέσα στον χειμώνα και ξανακλείνουν τώρα. Και η Γερμανία είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και πριν ξεκινήσει η πανδημία ανά εκατομμύριο πληθυσμού είχε εξαπλάσιες κλίνες από ό, τι είχαμε εμεις. Δεν ξέρω που έχει φτάσει τώρα γιατί και εμείς έχουμε βελτιωθεί πολύ. Ξανάκλεισε, λοιπόν, η Βαυαρία, η πιο πλούσια περιοχή της Γερμανίας. Ο καιρός είναι αδυσώπητος παράγοντας στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξάνονται και έχουμε την έκρηξή τους τον χειμώνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments