Ελλάδα

Με μαθητικές ζωγραφιές επιβραβεύει η κυβέρνηση γιατρούς και νοσηλευτές – Όχι με χρήματα

Με μαθητικές ζωγραφιές επιβραβεύει η κυβέρνηση γιατρούς και νοσηλευτές – Όχι με χρήματα
Ενίσχυση ιατρών και νοσηλευτών: Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, «φέρνουμε κοντά νοσοκομεία και σχολεία, τους ήρωες της υγείας με τους ήρωες της εκπαίδευσης».

Το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους μαθητές να στείλουν μήνυμα αγάπης στα Νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας καθώς και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας συμβουλεύει τους μαθητές να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες – ζωγραφιές, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, οι οποίες θα αποσταλούν σε όποιο  από τα δημόσια νοσοκομεία επιθυμούν.

H υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε στο μήνυμά της: «Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, φέρνουμε κοντά νοσοκομεία και σχολεία, τους ήρωες της υγείας με τους ήρωες της εκπαίδευσης. Προτρέπουμε τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών όλης της χώρας να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα».

«Ας γράψουν ευχές για περαστικά και λόγια ενθάρρυνσης, να ετοιμάσουν μια ζωγραφιά για τους συνανθρώπους μας, ενισχύουμε περαιτέρω αξίες και δεξιότητες που αναδείχθηκαν μέσα στην υγειονομική κρίση, όπως αλληλεγγύη, προσφορά, ενσυναίσθηση, αλλά και ψηφιακές δεξιότητες. Τα παιδιά μας στέλνουν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας, όπως μόνο αυτά ξέρουν και μπορούν».

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει επιπλέον, ότι σε κάθε κάρτα πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/ της μαθητή/ τριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της. Και επειδή οι κάρτες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/ της μαθητή/ μαθήτριας, επάνω στην κάρτα.

Οι κάρτες που θα υποβληθούν, θα ελεγχθούν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως προς την καταλληλότητά τους και συστήνεται να αποσταλούν/ αναρτηθούν ιδανικά έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Βέβαια, από την άλλη, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πριν ελάχιστες ημέρες ρωτήθηκε αν θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση στο υγειονομικό προσωπικό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός λοιπόν, υποστήριξε ότι «η ελληνική πολιτεία έχει επανειλημμένως και δια του επιδόματος και δια της στήριξης και δια προσλήψεων και δια μονιμοποιήσεων επιβραβεύσει και συναισθηματικά και κοινωνικά αυτούς τους ήρωες της διπλανής πόρτας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments