Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πάει καλά το click away

Άδωνις Γεωργιάδης: Πάει καλά το click away
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή του μέτρου».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μέτρο της «παραδόσεως εκτός» θα αποδειχθεί λειτουργικό για την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή της παραδόσεως εκτός. Σε 4 μέρες και ενώ το σοκ από το κλείσιμο της λιανικής στις γιορτές ήταν φρέσκο, το μέτρο είχε 34% θετικών απόψεων έναντι 63% αρνητικών. Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη μέτρηση θα είναι ψηλότερα. Πάει καλά».

«Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Μega. Στην εκπομπή προβαλλόταν ρεπορτάζ που αφορούσε στις παραβάσεις των κανόνων του click away, όπου οι πολίτες διαλέγουν από το πεζοδρόμιο τα προϊόντα, και παραλαμβάνουν επιτόπου.

«Ήδη, με ενημέρωσαν συνεργάτες μου ότι κάποια καταστήματα παραβιάζουν τους κανόνες της παράδοσης εκτός. Τα καταστήματα που φαίνονται στην κάμερα στο Χαλάνδρι θα κλείσουν, θα επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο και δεν θα ανεχτούμε καμία παραβίαση στους κανόνες. Το ίδιο έχει γίνει με τα καταστήματα που δείξατε στην Ερμού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εκατοντάδες μικρές εταιρίες παιχνιδιών μου έχουν στείλει τα εύγε τους για το πώς λειτουργεί η παράδοση εκτός, το πώς τηρούνται οι κανόνες και πώς καταφέραμε να πάρουν παιχνίδια τα παιδιά», συνέχισε ο ίδιος. «Η Amazon πουλάει κάθε μέρα εκατομμύρια παπούτσια, σακάκια κλπ. Γιατί μπορούν από την Amazon και όχι από αλλού; Δεν χρειάζεται την ώρα της συμφοράς να μεμψιμοιρούμε όλη την ημέρα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο προσωπικό και επίσημο προφίλ του στο Τwitter ο υπουργός είχε σχολιάσει το εξής: «Ήδη έδωσα εντολή στον ελεγκτικό μας μηχανισμό να δράσει για τα συγκεκριμένα καταστήματα. Γενικά όμως τα μέτρα τηρούνται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments