Διεθνή

Αυστρία κορωνοϊός: Πάει σε τρίτο αυστηρό lockdown από τις 26 Δεκεμβρίου

Αυστρία κορωνοϊός: Πάει σε τρίτο αυστηρό lockdown από τις 26 Δεκεμβρίου
Αυστρία κορωνοϊός: Το δεύτερο κύμα του ιού «χτυπά» όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η Αυστρία πάει σε ένα τρίτο αυστηρό lockdown από τις 26 Δεκεμβρίου. Την ανακοίνωση έκανε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο ίδιος σημείωσε, όμως, ότι η «χαλάρωση» των μέτρων που είχε ανακοινωθεί για τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα θα ισχύσει, έτσι ώστε οι πολίτες να πάρουν μια «ανάσα» κανονικότητας.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο καγκελάριος της Αυστρίας προανήγγειλε την επιβολή ενός τρίτου σκληρού lockdown στη χώρα από τις 26 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας όμως ότι η πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, θα γίνει βάσει των προβλέψεων στους έως τώρα κανονισμούς.

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο κ. Κουρτς σημείωσε οτι οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων.

Το νέο lockdown προβλέπει περιορισμούς εξόδου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών. Τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα επαναλειτουργήσουν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Η πρόγνωση για όλη την Ευρώπη είναι «δραματική» τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί για την Αυστρία είναι αυτή την στιγμή «σταθεροί», αλλά σε ορισμένα από τα ομόσπονδα κρατίδια είναι εκρηκτικοί, ο ίδιος υπολογίζει μια επιστροφή στην «κανονικότητα» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ επισήμανε ότι «έπειτα από διεξοδικές διαβουλεύσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με εμπειρογνώμονες και τους κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων», υπήρξε συμφωνία για την λήψη αυτών των μέτρων.

Της ανακοίνωσης του καγκελαρίου είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη, ως προς νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, και των κυβερνητών των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Δραματική η κατάσταση και στη γειτονική Γερμανία

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα του κορωνοϊού και στη γειτονική Γερμανία. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ την Παρασκευή, για τις λοιμώδεις νόσους οι μολύνσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 33.777, φθάνοντας τις 1.439.938 συνολικά. Παράλληλα, 813 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 24.938 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Τα νούμερα αυτά καταγράφονται τη ώρα που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ελπίζει πως οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. «Αν δούμε πόσα άτομα πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από τoν κορωνοϊό, τότε θα αντιληφθούμε πόσες ζωές μπορούν να σωθούν», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, τους συνιδρυτές της εταιρείας Biontech η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments