Διεθνή

Ερντογάν Μέρκελ: Επικοινωνία για νέα συμφωνία στο μεταναστευτικό

Ερντογάν Μέρκελ: Επικοινωνία για νέα συμφωνία στο μεταναστευτικό
Ερντογάν Μέρκελ: Ο Τούρκος πρόεδρος αλλάζει τη σκληρή του ρητορική και πλησιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου, με τον Τούρκο πρόεδρος να συζητά για το μεταναστευτικό καθώς και για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Ερντογάν αλλάζει τη σκληρή του στάση με σκοπό να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως διπλωματικό εργαλείο. «Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει σελίδα στη σχέση της με την Ε.Ε», ανέφερε ο «Σουλτάνος», σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση επικοινωνίας.

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι το κλειδί για τη θετική ατζέντα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για την έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, η οποία τις αποφεύγει με διάφορα προσχήματα» σημείωσε ο Ερντογάν και προσέθεσε πως η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση και καλή θέληση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο τέλος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας –  ΕΕ, ενώ επιτέθηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκαν υπέρ των κυρώσεων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments