Ελλάδα

Πέθανε ο Γιώργος Σαββίδης

Πέθανε ο Γιώργος Σαββίδης
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο δημοσιογραφικός κόσμος από τον θάνατο του Γιώργο Σαββίδη. Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, με την είδηση της απώλειά τους να γίνεται γνωστή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. Ο Γιώργος Σαββίδης είχε σημαίνουσα δράση ως οργανωμένο μέλος της Αριστεράς, όπως και από το μετερίζι της δημοσιογραφίας, όπου ξεχώρισε. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ο Νίκος Φίλης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σκληρός ο χειμώνας για τη δημοσιογραφική οικογένεια της Αριστεράς. Μετά τον Πάικο και την Δουκίδου, πέθανε χτες ο Γιώργος Σαββίδης στα 82 του χρόνια. Από μικρό παιδί σταθερά στην Αριστερά, Λαμπράκης, στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ενασχόληση τον πολιτισμό, ξεχωριστός ‘’εφημεριδάς’’ της παλιάς καλής εποχής, που δούλευε με επαγγελματική αξιοπρέπεια και γνώση στον «αστικό Τύπο», αλλά συμμετείχε με ανιδιοτέλεια από το περίσσευμα της ψυχής του στην έκδοση της Κυριακάτικης Αυγής.

Μπροστά στους συνδικαλιστικούς αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων αλλά και για το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη στην έγκυρη πληροφόρηση, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, οξύ πνεύμα και άγρυπνο βλέμμα μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Γιώργος ‘’φεύγει’’ αφήνοντας πίσω του, το παράδειγμα του καθημερινού μόχθου για τη συγκρότηση της εφημερίδας ως ‘’πολιτιστικού προϊόντος’’. Ένα έργο τόσο επίκαιρα αναγκαίο, σε εποχή που υποχωρεί αλλά και απαξιώνεται ο Τύπος. Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Κική και στο γιο του συνάδελφο Χάρη, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments