Πολιτική

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γιάννης Πλακιωτάκης
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τρίτης.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο υπουργός μπήκε σε απομόνωση και στη συνέχεια κρίθηκε ότι θα είναι καλύτερα για την υγεία του να εισαχθεί στον Ευαγγελισμό. Μάλιστα στις 28 Νοεμβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας νίκησε τον κορωνοϊό αλλά μέσα στην Εντατική προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία τον κράτησε τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για μερικές μέρες ακόμη. Όμως τελικά, ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατάφερε να νικήσει και τη λοίμωξη στο έντερο και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε από το νοσοκομείο και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Κατάγεται από τη Σητεία και θείος του ήταν ο Μιχαήλ Χλουβεράκης, βουλευτής Λασιθίου με την Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου του Νικολάου Πλαστήρα και με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής του Σ.Α.Ο. Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη, από το 2014.

Το 1987 εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002 στο Δήμο Σητείας και το 2001 έγινε μέλος της επιτροπής Τουρισμού. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στο Νομό Λασιθίου με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές των ετών 2007, 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς και σε εκείνες του 2019.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ο Πλακιωτάκης κατήλθε ως υποψήφιος με τη ΝΔ, ηττήθηκε όμως από το Σταύρο Αρναουτάκη του ΠΑΣΟΚ, κατατασσόμενος στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,88% στον πρώτο γύρο.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2015 με απόφαση του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά προτάθηκε για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ενώ μετά από εννέα μήνες, τρεις εβδομάδες και μία μέρα (23 Νοεμβρίου), ύστερα από την αποτυχία διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, διορίστηκε από τον προσωρινό πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη Αντιπρόεδρος του Κόμματος. Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε υπουργός Ναυτιλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments