Πολιτική

Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα δώσουμε το παράδειγμα – Ποιος θα απέχει

Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα δώσουμε το παράδειγμα – Ποιος θα απέχει
Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Με τη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποκάλυψε ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με δήλωσή της, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι η ίδια και οι πολιτικοί αρχηγοί θα δώσουν το παράδειγμα και θα εμβολιαστούν. Όλοι; Όχι. Η Κατερίνα Σακαελλαροπούλου δεν αναφέρθηκε στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης που, άλλωστε, πολλές φορές έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και ότι η ανοσία της κοινότητας εγγυάται την υγεία και τη ζωή όλων μας.

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εμβολιασμό

«Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια πρωτοφανής δοκιμασία για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη. Μια υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου με τεράστιο κόστος. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και χάνονται καθημερινά. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής μας είναι ασφυκτικοί. Η οικονομία και, ιδίως, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, φθάνουν στα όρια της αντοχής τους. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικειότητα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πέρασαν από τη θέρμη και την εγγύτητα, που χαρακτηρίζει τον λαό μας, στον φόβο και την απόσταση.

Το εμβόλιο που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας συνιστά ιστορικό επίτευγμα του ανθρώπινου νου. Είναι ο πολύτιμος καρπός της συστράτευσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά του κόσμου κατά ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού που δεν γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να επιστρέψουμε, δίχως δεσμεύσεις και αναστολές, στις ζωές μας, να απελευθερωθούμε από την πολύμηνη ομηρεία του ιού. Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και του άλλου, της προσωπικής και της δημόσιας υγείας, του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Η ανοσία της κοινότητας εγγυάται την υγεία και τη ζωή όλων μας.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου να τονίσουμε από κοινού τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, η ενότητα και η ομοψυχία είναι η πιο μεγάλη δύναμη των Ελλήνων».

Να σημειώσουμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο. Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments