Ελλάδα

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει την πώληση και την κλήρωσή του

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει την πώληση και την κλήρωσή του
Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Η πανδημία έχει επηρεάσει ακόμα και τομείς που δεν θα φανταζόμασταν.

Πολλοί είναι εκείνοι που στις γιορτές επέλεγαν να το αγοράσουν ή ακόμα και να το δωρίσουν σε φίλους και συγγενείς. Ο λόγος για το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, το οποίο είναι συνυφασμένο με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, δεν θα υπάρξει ούτε αυτή η δυνατότητα.

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν προσπάθειες να «σωθεί» η κλήρωση του γνωστού Λαχείου. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης εξέτασαν τις προηγούμενες ημέρες όλες τις πιθανότητες έτσι ώστε να μην ανασταλεί η κλήρωση. Όμως, τελικά η αδυναμία στην πραγματοποίηση της κλήρωσης οδήγησε στην οριστική απόφαση φέτος για πρώτη χρονιά ύστερα από 92 χρόνια να μη διανεμηθεί και να μην πουληθεί το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το νέο lockdown λόγω της πανδημίας, τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών είναι κλειστά, ενώ δεν επιτρέπεται η πώληση λαχείων και από τους πλανόδιους λαχειοπώλες.

Οι σκέψεις που υπήρχαν αρχικά – Το πρόβλημα με την κλήρωση

Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη το λαχείο να διανεμηθεί και να πουληθεί μόνο από τους πλανόδιους λαχειοπώλες, αυτό δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της διενέργειας της κλήρωσης. Ένα ακόμα πρόβλημα ήταν ότι η εικόνα του αριθμού των πλανοδίων πωλητών δεν είναι σαφής αφού στον αντίστοιχο ΚΑΔ εμφανίζονται μόνο 68 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε αυτό το νούμερο δεν έχουν συνυπολογιστεί αρκετοί από όσους κάνουν αυτή τη δουλειά με κοινωνικά κριτήρια.

Το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο έως τώρα κλήρωνε, παραδοσιακά, στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο μοιράζοντας περίπου το 55% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Το κόστος του κάθε λαχείου ανέρχεται σε 5 ευρώ και κυκλοφορεί σε σειρές 100.000 τεμαχίων (κάθε μια φέρει αριθμούς από 1 – 100.000).

Η ιστορία του λαχείου στην Ελλάδα – Εκδιδόταν από την Ένωση Συντακτών

Ιστορικά το λαχείο αυτό ξεκίνησε το 1928 ως «Λαχείο Συντακτών», το οποίο εκδιδόταν από την Ενωση Συντακτών και μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και …πολυκατοικίες. Καταργήθηκε επί χούντας το 1967 και επανακυκλοφόρησε άμεσα ως Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, γνωστό και ως Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments