Διεθνή

Εμβόλιο Sputnik-V: Χωρίς παρενέργειες το 85% των εμβολιασθέντων

Εμβόλιο Sputnik-V: Χωρίς παρενέργειες το 85% των εμβολιασθέντων
Εμβόλιο Sputnik-V: Η Ρωσία θα παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021.

Χωρίς προβλήματα προχωρά ο εμβολιασμός των Ρώσων κατά του κορωνοϊού με το Sputnik-V. Μάλιστα, οι ειδικοί δεν παρατηρούν καμία παρενέργεια στο 85% των εμβολιασθέντων με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Με βάση τις τρεις φάσεις των κλινικών δοκιμών κατεγράφη το εξής συμπέρασμα: ότι το 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζουν καμία παρενέργεια… Το εμβόλιο Sputnik-V δεν συνιστά καμία απειλή για εκείνους που το έχουν κάνει», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που είχε ως θέμα τη διάθεση του εμβολίου στη Αργεντινή.

Η Ρωσία θα παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, στην συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας.

Ο Ντενίς Μαντούροφ είπε επίσης ότι “η τιμή του εμβολίου Sputnik-V θα μειώνεται στον βαθμό που μαζικοποιείται η παραγωγή του και ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης της υγρής μορφής του εμβολίου, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου σε στερεά μορφή, μορφή σκόνης η οποία θα μετατρέπεται σε διάλυμα που θα χορηγείται ενδομυϊκά”.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας:

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα, μελετήθηκαν όλες οι προκαθορισμένες διαδικασίες που απαιτούνται για να διασφαλισθεί η ποιότητα, η μεταφορά και η φύλαξη του εμβολίου, όπως και αυτές που απαιτούνται για τον εμβολιασμό των πολιτών με βάση τις προτεραιότητες που έχουν ορισθεί και αφορούν τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Μουράσκα είπε ότι στον εμβολιασμό, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας συμμετέχουν 1.229 ιατρικά ιδρύματα. Οι αποστολές των εμβολίων γίνονται σε 90 ιατρικά ιδρύματα σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, από τα οποία γίνεται η διανομή εντός των περιφερειών Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός καταγράφει παράλληλα τους εμβολιασθέντες, οι οποίοι ανέρχονται στις 28.500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments