Διεθνή

Κατάρ: Ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του από αεροσκάφη του Μπαχρέιν

Κατάρ: Ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του από αεροσκάφη του Μπαχρέιν
Κατάρ: Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν επίσημα για τις παραβιάσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Το Κράτος του Κατάρ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του, σήμερα, από τέσσερα μαχητικά του Μπαχρέιν.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Κράτους του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη Sheikha Alya Ahmed bin Saif Al-Thani απέστειλε επιστολή στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Νότιας Αφρικής στον ΟΗΕ Πρέσβη Jerry Matjila και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία τους ενημέρωνε επίσημα για τις παραβιάσεις μαχητικών αεροσκαφών του Μπαχρέιν του εναέριου χώρου του Κατάρ.

Η επιστολή εξέφραζε την έντονη καταδίκη του Κράτους του Κατάρ για τις εν λόγω παραβιάσεις, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ασφάλειά του και οι οποίες δεν συνάδουν με την υποχρέωση του Μπαχρέιν να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Επίσης, επισημαίνει πως οι εν λόγω παραβιάσεις κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή, την οποία το Μπαχρέιν δημιούργησε με την την συμμετοχή του στον άδικο, αδικαιολόγητο και παράνομο αποκλεισμό που επέβαλαν κατά του Κράτους του Κατάρ.

Η επιστολή αναφέρει επίσης, πως δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικά αεροσκάφη του Μπαχρέιν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Κράτους του Κατάρ και πως η επανάληψη τέτοιων πράξεων υποδηλώνει παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων του Μπαχρέιν, κάτι που δεν είναι αποδεκτό. Καλεί δε το Μπαχρέιν να αποφύγει αυτές τις προκλητικές και ανεύθυνες πράξεις, και να σεβαστεί τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Στην επιστολή, το Κράτος του Κατάρ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τα Ψηφίσματα για τον τερματισμό των παραβιάσεων του Μπαχρέιν, προκειμένου να διατηρηθεί η διεθνής και περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα.

Καταλήγοντας, η επιστολή επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Κράτους του Κατάρ όπως συνεχίζει να προωθεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να διατηρεί τον υψηλότερο βαθμό αυτοσυγκράτησης, τονίζοντας ότι η Ντόχα διατηρεί το πλήρες δικαίωμα να ανταποκριθεί σε τυχόν παραβιάσεις σύμφωνα με το κυριαρχικό του δικαίωμα και τα απαραίτητα μέτρα για υπεράσπιση των συνόρων, του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων και της εθνικής ασφάλειας, στο πλαίσιο πάντα της διεθνούς νομιμότητας και των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments