Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ας μετατρέψουμε το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ας μετατρέψουμε το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μήνυμά του προς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας United Against COVID-19, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως πρέπει να μετατρέψουμε το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

«Τις φετινές γιορτές, ας κάνουμε πράξη τις ευχές μας για υγεία. Με τη σκέψη σε όσους δοκιμάζονται, αλλά και όσους πολεμούν την πανδημία. Προστατεύοντας ο ένας τον άλλο. Και μετατρέποντας το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους», προτάσσει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Επιπροσθέτως, ο κος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα στους υγειονομικούς καθώς «έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την Πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια υπουργεία κι έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού». Αυτό τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της Βέροιας και με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε δομές υγείας στην Πέλλα και την Ημαθία.

«Είμαι σίγουρος ότι και το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που αυτή τη στιγμή εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις, κάποιες αμφιβολίες, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν, με την πορεία του χρόνου, και βλέποντας τους συναδέλφους να εμβολιάζονται με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα, θα κάνουν και αυτοί το βήμα ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμόρφωση με τον εμβολιασμό, ειδικά στους υγειονομικούς μας», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από εκεί και πέρα», προσέθεσε, «θα ακολουθήσουν, όπως έχουμε ανακοινώσει, οι ευάλωτες ομάδες, οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, για να φτάσουμε τελικά στον γενικό πληθυσμό έτσι ώστε να μπορέσουμε πια να φτάσουμε στο σημείο να εμβολιάσουμε μεταξύ του 60% και του 70% του ελληνικού πληθυσμού που απαιτείται για να τελειώνουμε μία και καλή με αυτή την περιπέτεια, να ξαναπάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να ξαναμπεί η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

«Καταφέραμε να περιθάλψουμε τον κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας και κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. Βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε πάντα από τα λάθη μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που, ελπίζουμε να μην χρειαστεί, έλθουμε πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments