Αθλητισμός

Αθλητικά ντοκιμαντέρ Netflix: Αυτά τα 5 αξίζει να τα δεις

Αθλητικά ντοκιμαντέρ Netflix: Αυτά τα 5 αξίζει να τα δεις
Αθλητικά ντοκιμαντέρ Netflix: Ο κόσμος του αθλητισμού συχνά παράγει ιστορίες που γίνονται ταινίες. Σε αυτή την πεντάδα, μιλάμε για τους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Το Netflix τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα και καλογυρισμένα ντοκιμαντέρ σε σχέση με τον χώρο του αθλητισμού. Άλλωστε, πάντα υπήρχαν γεγονότα που σχετίζονταν με τους αγωνιστικούς χώρους και γίνονταν από ντοκιμαντέρ μέχρι και ταινίες.

Πέντε από τα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις, παραθέτουμε παρακάτω, μαζί με τα τρέιλερ τους για να πάρεις μια γεύση. Ξεκινάμε από ένα ντοκιμαντέρ για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Για τον θρύλο του ποδοσφαίρου που πέθανε στα 60 του χρόνια στις 25 Νοεμβρίου έχουν κυκλοφορήσει κι άλλα ντοκιμαντέρ. Εμείς επιλέγουμε ως πρόταση το «Maradona in Mexico».

Ο Ντιεγκίτο δοκίμασε τις δυνάμεις του ως προπονητής στην Ντοράδος από τη Σιναλόα, με πολλούς να αμφισβητούν την επιλογή του λόγω του ότι η περιοχή είναι η έδρα του γνωστού καρτέλ ναρκωτικών. Ο Αργεντινός μύθος του ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία την ομάδα, μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά η προσπάθεια ήταν αξιοσημείωτη, με τον κόσμο της περιοχής και τους παίκτες να αγκαλιάζουν με σεβασμό τον Μαραντόνα.

Δείτε το τρέιλερ «Maradona in Mexico»

Άλλο ένα ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ που αξίζει τον χρόνο μας είναι αυτό για τη Σάντερλαντ. Το «Sunderland ‘Til I Die» έχει 14 επεισόδια, αλλά βλέπεται πολύ εύκολα, καθώς έχει ωραία πλοκή. Πώς να μην ήταν έτσι αφού περιγράφει τη δύσκολη πορεία της ομάδας που έπαιζε στην Premier League και τώρα παλεύει για την επιβίωσή της στις μικρότερες κατηγορίες της Football League. Ιδιαίτερη αξία έχουν οι σκηνές που δείχνουν πόσο δεμένοι είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ομάδα με τον σύλλογο και για το τι σημαίνει η Σάντερλαντ για τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε το τρέιλερ του «Sunderland ‘Til I Die»

Από τη λίστα δεν γίνεται να λείπει το «The Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν. Ναι, άκουσε πολλές κριτικές, αλλά αξίζει να το παρακολουθήσεις. Δεν κρύβει τις άσχημες πτυχές του καλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, τα παρασκήνια πίσω από τον λαμπερό κόσμο του ΝΒΑ, ενώ έχει και σπουδαία στιγμιότυπα με τον «Air» να κάνει ό, τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

Δείτε ή θυμηθείτε το trailer

Στη συνέχεια προτείνουμε το «Losers». Δεν είναι από τα πιο γνωστά ντοκιμαντέρ του Netflix, αλλά είναι ιδιαίτερο. Παρακολουθεί την καριέρα μια σειρά αθλητών που προσπάθησαν να φτάσουν στην κορυφή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έχασαν την επιτυχία για πολύ λίγο. Ανάμεσα στους αθλητές που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι οι: Surya Bonaly, Michael Bentt και Jean van de Velde.

Δείτε το trailer του «Losers»

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία αποβάλλεται από όλες τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις λόγω ντόπινγκ. Το «Ιcarus» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Bryan Fogel, ερασιτέχνη ποδηλάτη, που ασχολείται με το πόσο εύκολο είναι κάποιος αθλητής να φτάσει να ντοπαριστεί.

Το ντοκιμαντέρ φτάνει να ασχολείται με την υπόθεση της ρωσικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 στη Βραζιλία, όταν αρκετοί από την αποστολή πιάστηκαν ντοπέ. Δείτε το ντοκιμαντέρ με κριτική ματιά, αφού κατηγορήθηκε για προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, πήρε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2018.

Το trailer από το «Ιcarus»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments