Αθλητισμός

Πογιάτος Παναθηναϊκός: Ανέλαβε την Τοκουσίμα στην Ιαπωνία

Πογιάτος Παναθηναϊκός: Ανέλαβε την Τοκουσίμα στην Ιαπωνία
Πογιάτος Παναθηναϊκός: Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» βρήκε την επόμενή του προπονητική στέγη.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Ντάνι Πογιάτος ανέλαβε την νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της Ιαπωνίας, Τοκουσίμα. Η πρόσληψή του έγινε κάτι περισσότερο από δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. O 42χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον, επίσης, Ισπανό Ρικάρντο Ροντρίγκεθ στον πάγκο της πρωταθλήτριας της δεύτερης κατηγορίας της χώρας.

Στον Παναθηναϊκό ο Πογιάτος έμεινε για τρία μόλις ματς πρωταθλήματος, ενώ αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον Λάζλο Μπόλονι. O Καταλανός τεχνικός είχε υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με το «τριφύλλι», αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει. Μετά την απόλυσή του, έφυγε από τον Παναθηναϊκό και ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη ομάδα του Πογιάτος σε επίπεδο ανδρών αφού προηγουμένως είχε προπονητική εμπειρία σε τμήματα υποδομών και ως ασίσταντ μάνατζερ. Ο 42χρονος τεχνικός ελπίζει να τα πάει καλύτερα στη νέα του περιπέτεια στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και έτσι να «σβήσει» τις κακές εντυπώσεις που άφησε από το πολύ σύντομο πέρασμά του από έναν, βέβαια, πολύ δύσκολο και απαιτητικό πάγκο, αυτόν του Παναθηναϊκού.

Το βιογραφικό του Ντάνι Πογιάτος

Ο Ντάνι Πογιάτος γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 23 Ιουνίου 1978. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στις ακαδημίες της Εσπανιόλ περνώντας κατά σειρά από τις Κ15, Κ17 και Κ19 του συλλόγου από το 2008 έως και το 2012.

Στη συνέχεια ανέλαβε τις ακαδημίες της εθνικής Μπαχρέιν, οδηγώντας την Κ18 στην τρίτη θέση του Gulf Cup των αντίστοιχων κατηγοριών που διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ. Τη σεζόν 2015/16 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της εθνικής Νέων της Καταλονίας, πριν αναλάβει για πρώτη φορά την Κ18 της Ρεάλ Μαδρίτης την αγωνιστική περίοδο 2016/17 και την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συνεργάστηκε με τον Ζόρντι Κρόιφ

Το καλοκαίρι του 2017 αποδέχθηκε την πρόταση του Ζόρντι Κρόιφ προκειμένου να γίνει βοηθός του στην πρώτη ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Υπό τις οδηγίες τους, ο σύλλογος από το Ισραήλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ, ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Τον Ιούλιο του 2018 συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να αναλάβει και πάλι την Κ18. Υπό την καθοδήγησή του οδήγησε το 2020 την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον Παναθηναϊκό πήγε τον Ιούλιο του 2020, ενώ αποχώρησε στις 12 του περασμένου Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments