Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κορωνοϊός: Μήνυμα ελπίδας από την πρόεδρο της Κομισιόν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κορωνοϊός: Μήνυμα ελπίδας από την πρόεδρο της Κομισιόν
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κορωνοϊός: «Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας», ανέφερε.

Μήνυμα ελπίδας ότι «μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό» έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως ανέφερε, «φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αλλά σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας».

«Μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό. Σε μόλις δύο ημέρες, ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας. Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς. Καλά Χριστούγεννα», συμπλήρωσε.

Ακολουθεί το tweet της:

Ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer – BioNTech προς τις 27 χώρες

Υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση διεξήχθη η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer – BioNTech από τη βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκίνησαν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

«Eίμαι συγκινημένη που βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν στα κράτη – μέλη ταυτόχρονα», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν καθώς δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της για την αποστολή των πρώτων εμβολίων, ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη – μέλη. «Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί. Συντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία», προσέθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συνολικά, έχουμε αγοράσει περισσότερες δόσεις (εμβολίων) από όσες απαιτείται για όλον τον κόσμο στην Ευρώπη», μέσω συμβολαίων με διαφορετικά εργαστήρια, ώστε να συγκροτήσουμε ένα «διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο» εμβολίων στο στάδιο της ανάπτυξής τους, υπενθύμισε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Όπως διασχίσαμε ενωμένοι την πανδημία αυτή, ας ξεκινήσουμε ενωμένοι την εξάλειψη αυτού του φοβερού ιού», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments