Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά

Νίκος Βούτσης: Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά
Νίκος Βούτσης: Επίθεση στην κυβέρνηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σε συνέντευξη του στον ιστότοπο newsique.gr, ο κ. Βούτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση εφ΄όλης της ύλης, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αποπροσανατολισμού προσπαθώντας να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με ανταλλάγματα την στιγμή που επιτίθεται στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Μίλησε μεταξύ άλλων για τα πολλά ψέματα και την κυβερνητική προπαγάνδα, την ώρα που ο λαός υποφέρει, σε μια κοινωνία που βιώνει «προφανή κόπωση και δικαιολογημένη θλίψη» εν μέσω πανδημίας.

Με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie, κατηγόρησε ξεκάθαρα το Μαξίμου για στοχοποίηση προσώπων, υπογραμμίζοντας πως γίνεται μεθοδική προσπάθεια να θιγεί ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε, η στρατηγική αυτή στόχο έχει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για τα σοβαρά λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

Μάλιστα, τόνισε ότι η παραπάνω μεθοδολογία αφενός αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία, αφετέρου ασκεί πίεση (άμεση ή έμμεση) προς την ίδια τη Δικαιοσύνη. Αναφορικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι η αντίληψη που διαπερνά τον προϋπολογισμό του 2021 «διαπνέεται απολύτως και εναρμονίζεται» με το σχέδιο Πισσαρίδη.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «δυστυχώς αποδεικνύεται ακόμα και στις μέρες μας ότι “η Δεξιά δεν ξεχνάει τι σημαίνει Δεξιά” και ότι ο διχασμός παραμένει πάντοτε στη φαρέτρα αυτής της παράταξης».

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξής του:

  • «Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν πολύ σημαντική και έφερε στην επιφάνεια το κεντρικό ζήτημα της διαφοράς στη στρατηγική με την ακραία νεοφιλελεύθερη και αυταρχική διακυβέρνηση σε όλες της τις εκφάνσεις… Επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη μακρά φάση της πανδημίας με απολύτως μεροληπτική αντίληψη σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, με υποτίμηση των δημόσιων υποδομών, με συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μμε), με συνεχείς μειώσεις στο εισόδημα και βεβαίως με στραγγαλισμό των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
  • Η κυβέρνηση «θα επιμείνει μέχρι κεραίας στην εφαρμογή των προγραμματικών της δηλώσεων με σειρά νομοσχεδίων και παρεμβάσεων που οξύνουν τις ανισότητες τόσο σε αυτές που παράγονται από την επιδημιολογική κρίση, όσο και σε αυτές που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση, επιπροσθέτως μάλιστα και σε ζητήματα δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης…»
  • [ για την πανδημία ] «Είναι τραγικό το ότι … δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υποστήριξη προς το ΕΣΥ, καμία μέριμνα για το πλήθος τυχαίων τεστ μέσα στον πληθυσμό, για τη στήριξή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα της υγείας, για τη στήριξη του εισοδήματος αλλά και των εγγυήσεων της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.»
  • «Αρκεί κανείς να ανατρέξει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των τελευταίων μηνών που έχουν δρομολογήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για συγκεκριμένα φαινόμενα αστυνομοκρατίας, για να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.»
  • Η κυβέρνηση «διαμορφώνει μια νέα ιδιότυπη διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κατέχουν και ΜΜΕ, ενώ προφανώς βρίσκονται και στην αρχή της κούρσας για τη συμμετοχή τους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της επομένης οικονομικής περιόδου σε κρίσιμου τομείς ψηφιακής, κλιματικής μετάβασης και γενικά στο πεδίο της οικονομικής ανασυγκρότησης.»
  • «Κατά τακτά διαστήματα η κυβέρνηση προκαλεί ή αξιοποιεί δήθεν σκάνδαλα που αφορούν και σε πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης… Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και των στελεχών της δεν υπονομεύεται ούτε κάμπτεται από αυτή τη μεθοδολογία, που στις μέρες μας τη ζούμε και με τη δήθεν υπόθεση της Folli Follie…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments