Πολιτική

Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Σακελλαροπούλου εμβόλιο: Ήταν η πρώτη κρατική αξιωματούχος που έκανε το εμβόλιο.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος ήταν η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάστηκε μετά την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια και τον Μιχάλη Γιοβανίδη, ηλικιωμένο συμπολίτη μας.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνη. Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου και η ενημέρωση για το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό παρέμεινε για περίπου 15 λεπτά εντός του νοσοκομείου σε περίπτωση που τυχόν αισθανθεί κάποια αδιαθεσία.

«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της. «Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο», τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε η κ. Σακελλαρόπουλου.

Ποιοι απομένουν να εμβολιαστούν

Στις 14:30 εμβολιάστηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ποιοι απομένουν να εμβολιαστούν

  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments