Ελλάδα

Cane corso: Δύο κουταβάκια έπεσαν θύματα κλοπής στη Λάρισα

Cane corso: Δύο κουταβάκια έπεσαν θύματα κλοπής στη Λάρισα
Cane corso: Οι κλέφτες κατάφεραν να τα πάρουν, ωστόσο η επιχείρηση στην οποία φιλοξενούνταν έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη.

Οι δράστες έβαλαν στο μάτι τα δύο κουτάβια τεσσάρων μηνών, και κατάφεραν να τα πάρουν την Πρωτοχρονιά. Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το εορταστικό κλίμα και τα οικογενειακά τραπέζια ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους ζωοκλέφτες να πάρουν τα δύο cane corso από την επιχείρηση που διέμεναν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήγαν το απόγευμα στις 6.30 και άρπαξαν τα δύο σκυλιά με το μαύρο – καφέ τρίχωμα.

Ωστόσο, η επιχείρηση διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τα πλάνα του οποίου εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ή τους ζωοκλέφτες.

Λίγα λόγια για τα cane corso

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ratses.gr, τα cane corso, από την ονομασία τους, σημαίνουν σκυλιά πολέμου. Σκυλιά πολέμου χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, Πέρσες, Σαρμάτες, Σλάβους, Βρετανούς και Ρωμαίους. Ο Μολοσσός σκύλου Canis, Μολοσσός της Ηπείρου ήταν ο ισχυρότερος γνωστός στους Ρωμαίους και ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι για μάχη. Μεταξύ των Ελλήνων και των Ρωμαίων, αυτά τα σκυλιά ήταν συνήθως φρουροί ή για περιπολίες, αν και μερικές φορές λάμβαναν μέρος σε μάχες.

Η πρώτη χρήση του των σκυλιών του πολέμου σε μια μάχη που καταγράφηκε σε κλασικές πηγές ήταν από του Αλυάττη του Λυδία εναντίον των Κιμμερίων γύρω στο 600 π.Χ. Το cane corso  όπως όλα τα μολοσσοειδή είναι ένα σκυλί που ακούει τις εντολές και θέλει να είναι κολλημένος με τον ιδιοκτήτη του κάθε ώρα και λεπτό. Είναι επιβλητικό και συγχρόνως υπάκουο αλλά μην σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, έχει ισχυρή ηγεσία και προστασία συγχρόνως και πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεγκτη.

Η ανατροφή τους

Μην ενθαρρύνετε αυτά τα σκυλιά στο να επιτίθενται, μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορείτε να τα ελέγξετε. Η ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών τους ανθρώπων θα το ωθήσουν να το κάνει από ένστικτο που είναι ό,τι καλύτερο. Το κεφάλι του Κάνε κόρσο είναι η ομορφιά του, περήφανο, αγέρωχο και καλοσυνάτο, αλλά ας προσέχουμε καλύτερα γιατί είναι πολύ καχύποπτο με τους ξένους γενικώς. Ένα σωστά εκπαιδευμένο σκυλί θα πρέπει να είναι παρουσία του αφεντικού του αδιάφορο για τους ξένους.

Τα cane corso είναι αρχαία αυτόχθονη φυλή χωρίς προσμίξεις. Είναι άμεσος απόγονος του Ρωμαϊκού πολεμικού σκύλου Canis Pugnax, του οποίου αποτελεί τον ελαφρύτερο τύπο. Ως προς την προέλευση του ονόματός του είναι ότι αυτό προέρχεται από τη λατινική λέξη “cohors” που σημαίνει φύλακας-προστάτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments