Πολιτική

Κυριακή Μάλαμα: Η Βόρεια Ελλάδα σε απόγνωση από τις αποφάσεις «ακορντεόν» της κυβέρνησης

Κυριακή Μάλαμα: Η Βόρεια Ελλάδα σε απόγνωση από τις αποφάσεις «ακορντεόν» της κυβέρνησης
Κυριακή Μάλαμα: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Χαλκιδική, αντέδρασε με δήλωσή της στην απόφαση της κυβέρνησης να ξανακλείσει την οικονομία με νέο αυστηρότερο lockdown.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ της Θ Χαλκιδικής και αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης τοποθετήθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε lockdown αιφνιδιαστικά χθες το πρωί, σημειώνοντας ότι αυτές οι κινήσεις είναι χωρίς σχέδιο και έχουν δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στην Βόρεια Ελλάδα, που ήδη πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας.

Η ανακοίνωση της Κυριακής Μάλαμα

Η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε ότι κλείνουν από αύριο το πρωί οι οικονομικές κι εμπορικές δραστηριότητες που είχαν επιτραπεί για τα Χριστούγεννα. Χωρίς κανένα σχεδιασμό, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνία, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σαν “ακορντεόν”. Δεν υπολογίζει την κοινωνική αβεβαιότητα που προκαλεί, την οικονομική ζημιά και την συνολική αστάθεια στην ζωή της Βόρειας Ελλάδας. Επαναλαμβάνουμε ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς σχέδιο, με αιφνιδιαστικές αποφάσεις και με μία κυβέρνηση που πελαγοδρομεί διαρκώς.

Για παλινωδίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έκανε λόγο η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που όπως αναφέρει, το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία, την στιγμή που δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.

Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments