Πολιτική

Βρούτσης Θεοδωρικάκος: Οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού

Βρούτσης  Θεοδωρικάκος: Οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού
Βρούτσης Θεοδωρικάκος: Οι λόγοι για τους οποίους οι δύο πρώην υπουργοί τέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός άφησε έξω από το νέο κυβερνητικό σχήμα τους πρώην υπουργούς, Τάκη Θεοδωρικάκο και Γιάννη Βρούτση. Για τον πρώην υπουργό εργασίας είχε ακουστεί τις προηγούμενες μέρες ότι είναι ένας από αυτούς που δεν θα παραμείνουν στη θέση του, πράγμα που επιβεβαιώθηκε. Ο Γιάννης Βρούτσης αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την άλλη δεν θα έχει πλέον το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά δεν του δόθηκε και κάποια άλλη θέση.

To «σκόιλ ελικίκου» στοίχισε στον Γιάννη Βρούτση

Ο κ. Βρούτσης ουσιαστικά χρεώθηκε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με το περιβόητα «σκοίλ ελικίκου», καθώς επίσης και το γεγονός ότι η απονομή των συντάξεων δεν προχώρησε όπως είχε στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου, αυτό είχαν επισημάνει και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν είχαν παραπονεθεί κυρίως για τις προσωρινές συντάξεις των αγροτών, όπως αναφέρει σχετικά το ethnos.gr.

Χωρίς υπουργείο ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Την ίδια ώρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται να «πληρώνει» τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με τις μάσκες, μολονότι θεωρούνταν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού από την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε τον πρωθυπουργικό θώκο. Εξάλλου, εκτός κυβέρνησης έμειναν και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Καράογλου.

Ωστόσο όπως αναφέρει το in.gr, o πρώην υπουργός διατηρεί ακόμα καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν αποκλείεται η απομάκρυνσή του να έχει να κάνει με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Σε αυτήν την περίπτωση ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα αναλάβει να προετοιμάσει το κόμμα για τον εκλογικό στίβο.

Στον αντίποδα αρκετοί είναι οι κερδισμένοι του σημερινού ανασχηματισμού. Προφανώς οι 10 βουλευτές που έλαβαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Στους πλέον κερδισμένους βέβαια είναι ο Χρήστος Ταραντίλης που πλέον θα ασκεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Σκρέκας που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας τη θέση του Κ. Χατζηδάκη ο οποίος αντικατέστησε τον Γ. Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, ο Μάκης Βορίδης που πήρε το χαρτοφυλάκιο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι κερδισμένοι θεωρούνται και υπουργοί που μέχρι πρότινος εμφανίζοντας με το ένα πόδι εκτός υπουργείου. Όπως για παράδειγμα ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι παρέμειναν στο πόστο τους.

Επίσης ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό πήρε σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία είχε συγκεντρώσει τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments