Διεθνή

ΗΠΑ Καπιτώλιο: Μπους, Ομπάμα και Κλίντον καταδικάζουν τις ταραχές στην αμερικανική πρωτεύουσα

ΗΠΑ Καπιτώλιο: Μπους, Ομπάμα και Κλίντον καταδικάζουν τις ταραχές στην αμερικανική πρωτεύουσα
ΗΠΑ Καπιτώλιο: Όλοι τους υπογραμμίζουν ότι αυτές οι εικόνες δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική χώρα, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σοκαρισμένη είναι η Αμερική αλλά και όλος ο πλανήτης από τις σκηνές βίας και χάους που έλαβαν χώρα μέσα και έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, όταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ -αφού πραγματοποίησαν πορεία κατά του εκλογικού αποτελέσματος- εισέβαλαν στο κτήριο και την αίθουσα της Γερουσίας, διακόπτοντας τη διαδικασία κύρωσης από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ου. Μπους, καταδίκασε αυτές τις ταραχές και δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογράμμισε ο Μπους στη δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία, όχι στη δημοκρατία μας». Ο ίδιος πρόσθεσε, πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως η βία στο Καπιτώλιο υποκινήθηκε από τον Τραμπ:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως η χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο υποκινήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ: «Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας», τόνισε ο Ομπάμα.

Με τη σειρά του και ο -επίσης- πρώην πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, καταδίκασε τις σκηνές χάους και την «επίθεση άνευ προηγουμένου» όπως την χαρακτήρισε εναντίον των αμερικανικών θεσμών:

«Αυτή η επίθεση τροφοδοτήθηκε από τέσσερα και πλέον χρόνια δηλητηριώδους πολιτικής, εσκεμμένης διασποράς παραπληροφόρησης, διχασμού. Το σπίρτο το άναψε ο Ντόναλντ Τραμπ», κατήγγειλε ο Κλίντον σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments