Ελλάδα

Αττική κορωνοϊός: Αυτοί οι εννιά Δήμοι είναι στο «κόκκινο»

Αττική κορωνοϊός: Αυτοί οι εννιά Δήμοι είναι στο «κόκκινο»
Αττική κορωνοϊός: Το Λεκανοπέδιο είναι η περιοχή που φοβούνται περισσότερο από οποιαδήποτε οι ειδικοί και φαίνεται ότι έχουν κάθε λόγο να το κάνουν.

Εννιά είναι οι Δήμοι της Αττικής που ανησυχούν τους ειδικούς σε σχέση με την εικόνα που έχουν όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Σε μια μέρα που ανακοινώθηκε ότι το lockdown παρατείνεται για μια ακόμα εβδομάδα, αν και ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, η εικόνα των συγκεκριμένων Δήμων προκαλεί «πονοκέφαλο» στους λοιμωξιολόγους και το κυβερνητικό επιτελείο αφού όλοι γνωρίζουν πώς αν η κατάσταση ξεφύγει στην Αττική, το μέλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό από το παρόν.

Άλλωστε, μόνο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 49 νεκρούς λόγω των επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ 386 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έγιναν 36.458 test (11.857 μοριακοί έλεγχοι και 24.601 rapid test) και εντοπίστηκαν 721 νέα κρούσματα του ιού.

Από τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με το Mega, πολλά έχουν οι Δήμοι Βύρωνα, Δάφνης, Γαλατσίου, Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Στο μεταξύ, η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής, είναι καλύτερη με την Αστυνομία να παραμένει σε εγρήγορση έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Στον αντίποδα, θετικά είναι τα νέα από τη Θεσσαλονίκη, αφού τα στοιχεία που έρχονται από το ΑΠΘ, δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου στην πόλη. Αυτό που παραμένουν οι επιστήμονες είναι να δουν πόσο θα επηρεαστούν τα στοιχεία από τις ημέρες Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε «721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143494, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5579 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43251 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

386 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 265 (68.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.950 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 49 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5195 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3072 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Να σημειώσουμε ότι μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει και για το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν διαφωνίες και μέσα στην Επιτροπή των ειδικών, ενώ και ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει εκφράσει τη διαφωνία του. Δείτε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη εδώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega για τους Δήμους της Αττικής που «βράζουν» από τα κρούσματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments