Ελλάδα

Σχολεία: Ξεκινά σήμερα η τηλεκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια – Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Δημοτικά

Σχολεία: Ξεκινά σήμερα η τηλεκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια – Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Δημοτικά
Σχολεία: Οι ειδικοί δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία.

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Για την ώρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει αποφασίσει αν θα επιτραπεί η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία, αφού αυτό θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μετά την περίοδο των γιορτών.

Έτσι, τα μαθήματα αρχίζουν σήμερα με τηλεκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των Δημοτικών στις 11 Ιανουαρίου. Μάλιστα, σήμερα θα απαντηθεί και το αν θα λειτουργήσουν και αυτά που βρίσκονται σε περιοχές που τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown. Δεδομένη εξαίρεση πρέπει να θεωρείται η Σητεία, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως λόγω των κρουσμάτων δεν θα ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής.

Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι οι εξής: Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Επίσης, εκτός των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, την Δευτέρα θα ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Και εδώ θα ισχύουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι τα εξής:

  • Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Πώς θα ανοίξουν τα Δημοτικά:

Η προσέλευση θα γίνεται σε δόσεις, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική ώρα άφιξης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους. Όπως σημειώνει το υπουργείο, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν. Επίσης, σε ισχύ είναι όλα τα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολαστικοί καθαρισμοί
  • μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments