Διεθνή

Kamala Harris: Οργή για τη φωτογραφία στο εξώφύλλο της Vogue

Kamala Harris: Οργή για τη φωτογραφία στο εξώφύλλο της Vogue
Kamala Harris: H αμερικανική Vogue επέλεξε τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris για το νέο της εξώφυλλο.

Θύελλα επικριτικών σχολίων έχει προκαλέσει η φωτογράφιση της Καμάλα Χάρις στη Vogue, τόσο για τις στιλιστικές επιλογές της όσο και για το… χρώμα της. Στο εξώφυλλο, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται πιο… λευκή από ποτέ, με αποτέλεσμα οι χρήστες του Τwitter να ξεσηκωθούν, εξαπολύοντας πυρά κατά του διάσημου περιοδικού. Στις φωτογραφίες για το τεύχος του επόμενου μήνα, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η πρώτη γυναίκα στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών και η πρώτη Αφροαμερικανή, εμφανίζεται ιδιαίτερα… ανοιχτόχρωμη, φορώντας μάλιστα αθλητικά, τα οποία επίσης δεν πέρασαν απαρατήρητα.

«Πάντα λέω το εξής:

Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ ώστε να μην είμαι η τελευταία» τονίζει στη συνέντευξή της η Χάρις στη συνέντευξή τους προσθέτοντας: «Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ».

Μόνο που οι δηλώσεις της αυτές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του ιδιαίτερα… φωτισμένου προσώπου της, το οποίο εμφανίζεται… ξασπρισμένο. Πολλοί μάλιστα χρήστες του Διαδικτύου δεν κλείνουν τα μάτια τους ούτε στα αγαπημένα της παπούτσια «Converse» που φορά, υποστηρίζοντας πως δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για μια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Από τα πυρά δεν ξεφεύγει και η διευθύντρια του περιοδικού Άννα Γουίντουρ, την οποία κατηγορούν για «χαμηλής ποιότητας εξώφυλλο».

Στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασε το περιοδικό, η Καμάλα ποζάρει μπροστά σε μια αστραφτερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, με μαύρο κοστούμι και τα διάσημα αθλητικά της, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία εμφανίζεται με ένα ταγιέρ σε απαλό γαλάζιο χρώμα. ​«Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό», γράφει ένας χρήστης του Τwitter.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος των «New York Times» Γουατζαχάτ Άλι κάνει λόγο για χάος, γράφοντας σε ιδιαίτερα καυστικό ύφος:

«Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέλφους μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Η «Vogue» αρνήθηκε κατηγορηματικά πάντως ότι έχει «αλλάξει» χρώμα στο δέρμα της Καμάλα Χάρις, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πιστευτή. «Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν το σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τη δουλειά για το σπίτι το πρωί, λίγο πριν τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης» έγραψε η ακτιβίστρια «LGBTQ» Σάρλοτ Κλάιμερ.

​Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι δύο φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών έγινε διάσημος για τη φωτογράφιση της Μπιγιονσέ το 2018, επίσης για τη Vogue.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments