Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Έφτασαν τα 60000 τα κλεισμένα ραντεβού για τους άνω των 85 ετών

Εμβολιασμοί: Έφτασαν τα 60000 τα κλεισμένα ραντεβού για τους άνω των 85 ετών
Εμβολιασμοί: Σε πολύ υψηλά ποσοστά κινείται το ενδιαφέρον των άνω των 85 ετών για να κάνουν το εμβόλιο.

Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, το ενδιαφέρον των άνω των 85 ετών για να κάνουν το εμβόλιο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι στην χώρα μας η μεγάλη πλειοψηφία στέκεται θετικά απέναντι στο εμβόλιο.

Χθες, Δευτέρα έγινε η ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Η πρώτη δόση του εμβολίου στους άνω των 85 ετών θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου. Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τη σχετική πλατφόρμα, με τις πρώτες ώρες να κυλούν σχετικά ομαλά και να παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως σε νησιά.

Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχαν μιλήσει για πιθανόν αστοχίες που στη συνέχεια θα διορθωθούν. «Είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρρυθμίες στη διαδικασία. Θα κριθούμε ως προς το πόσο γρήγορα θα τις θεραπεύουμε. Γιατί αυτό αφορά πολλαπλά συστήματα και χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο είναι εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί» είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί που έχουν παρατηρηθεί κάποια μικρά προβλήματα είναι σε κάποια νησιά και όσον αφορά στα αυτοματοποιημένα μηνύματα που στέλνει το σύστημα σε όσους κλείνουν ραντεβού.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσεκρής, ανάφερε πως κάποιοι πολίτες που έστειλαν μήνυμα για να εμβολιαστούν στο νησί, έλαβαν απάντηση να παρουσιαστούν σε Κω, Κάλυμνο ή Λέρο. Ο πρόεδρος επικοινώνησε με τους αρμόδιους για την επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ηλικιωμένοι της Σύρου έλαβαν μήνυμα να μεταβούν για τον εμβολιασμό τους στη … Σαντορίνη.

Η μεγαλύτερη ανατροπή είναι ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα νοσοκομεία αντί για τα εμβολιαστικά κέντρα. Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε σήμερα προκαλώντας τις αντιδράσεις των υγειονομικών.

Αναφορικά με τα ραντεβού που είναι ήδη προγραμματισμένα καθώς η πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ήδη ανοίξει, αυτά θα γίνουν κανονικά αλλά ο εμβολιασμός θα γίνει στα νοσοκομεία. Επισήμως με βάση την ενημέρωση που έχει σταλεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σχέδιο για να υλοποιηθεί θα χρειαστεί να μπουν στη μάχη πολλά νοσοκομεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν επιστρατευτεί και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού. Βέβαια η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments