Ελλάδα

Ελλάδα Lockdown: Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες – Τι ισχύει για ψάρεμα, κυνήγι και μετακινήσεις

Ελλάδα Lockdown: Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες – Τι ισχύει για ψάρεμα, κυνήγι και μετακινήσεις
Ελλάδα Lockdown: Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Άνοιγμα των εκκλησιών και παράταση της απαγόρευσης σε κυνήγι και ψάρεμα ανήγγειλε στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα 18/1 ανοίγουν οι λατρευτικοί χώροι (ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 50) με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα.

Ο κος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης κάποιων περιορισμών ανακοίνωσε επαναλειτουργία των επιχειρήσεων (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής) από τις 18 Ιανουαρίου.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή, τόνισε ο υφυπουργός κάνοντας λόγο για διατήρηση των μέτρων προστασίας, σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και  στοχευμένους περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού. Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου:

  • Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 έως τις 5, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν.
  • Διατηρείται η απαγόρευση για τη μετακίνηση σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.
  • Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν. Οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί (προαιρετικά) έως τις 8 το βράδυ, με την αποστολή SMS και για δύο ώρες οι καταναλωτές.
  • Υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων, αλλά θα αξιολογηθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά και τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.
  • Για τους λατρευτικούς χώρους επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και έως 50 άτομα.
  • Σε αναστολή παραμένει το κυνήγι και το ψάρεμα.
  • Τα μέτρα αίρονται στον Δήμο Ελευσίνας, ενώ στον Ασπρόπυργο παρατείνονται μέχρι 25 Ιανουαρίου.
  • Επιπλέον μέτρα στον Δήμο Αχαρνών.

  • Σε Εορδαία, Κρόκου και Σιάτιστα επεκτείνονται τα μέτρα έως τις 25 Ιανουαρίου.
  • Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στον δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στον Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή: Η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού.

Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments