Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στις κλειστές επιχειρήσεις

Αλέξης Χαρίτσης: Καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στις κλειστές επιχειρήσεις
Αλέξης Χαρίτσης: «Με τις επιχειρήσεις στην εστίαση να είναι ήδη εδώ και δύο μήνες κλειστές για δεύτερη φορά, και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιεί ότι μια στις δύο επιχειρήσεις απειλούνται με οριστικό κλείσιμο».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, κάνει λόγο σε σχόλιό του για «γενικόλογες υποσχέσεις» της ελληνικής κυβέρνησης όσο αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης.

«Με τις επιχειρήσεις στην εστίαση να είναι ήδη εδώ και δύο μήνες κλειστές για δεύτερη φορά, και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιεί ότι μια στις δύο επιχειρήσεις απειλούνται με οριστικό κλείσιμο. Συμπαρασύροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Επιπλέον, καλεί την κυβέρνηση να «αφήσει τις γενικόλογες υποσχέσεις που δεν καθησυχάζουν πλέον κανέναν» και να «απαντήσει στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αγωνιούν πλέον για την επιβίωσή τους». «Θα προχωρήσει, έστω και σήμερα, στην υλοποίηση ενός στοχευμένου προγράμματος απευθείας ενίσχυσης του κλάδου, όπως ζητάμε εδώ και μήνες;», καταλήγει.

«Η κυβέρνηση καταστέλλει οποιαδήποτε φωνή σπάει το πλαστό της αφήγημα ότι όλα βαίνουν καλώς», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», αναφερόμενος στην τότε προσαγωγή «τριών εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στην εστίαση, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν συμβολικά και με όλα τα μέτρα προστασίας για την τραγική κατάσταση στον κλάδο».

«Η κοινωνία καθημερινά βιώνει στο πετσί της την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στην υγεία, όσο και στην οικονομία», είχε συνεχίσει ο βουλευτής, και είχε χαρακτηρίσει «μη ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό για το 2021, αφού με διψήφια ύφεση φέτος και εκτίμηση για αναιμική ανάκαμψη του χρόνου, αφήνει την κοινωνία χωρίς στήριξη, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα κατά 2,5 δισεκατομμύρια για το 2021».

Μάλιστα, ο κος Χαρίτσης είχε εκτιμήσει ότι «θα οδηγηθούμε σε αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και πιθανώς σε νέα μέτρα». Σημείωσε ακόμη ότι «θα παρουσιάσουμε σύντομα την αναλυτική μας πρόταση για την διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους» και πρόσθεσε ότι «απαιτείται μια καθαρή λύση, που θα περιλαμβάνει την απομείωσή του».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους στην εστίαση και να απολογηθεί για την απουσία σχεδίου, αντιδρά με απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή. Προφανώς, γιατί τέτοιες φωνές αγωνίας, καταστρέφουν το κλίμα… ανεμελιάς που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments