Πολιτική

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ποιες περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το καθεστώς του αυστηρού lockdown

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ποιες περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το καθεστώς του αυστηρού lockdown
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για την εικόνα των περιοχών που τίθενται ή βγαίνουν από το καθεστώς των έξτρα περιοριστικών μέτρων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για ποιες περιοχές μπαίνουν ή βγαίνουν από το αυστηρό lockdown με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, αναφέρθηκε και αυτός στα νέα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όλα δείχνουν ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των γιορτών. Τα στατιστικά δείχνουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Έχουμε δει και σε άλλες χώρες μία πολύ γρήγορη αύξηση, λόγω της χαλάρωσης. Κάθε άνοιγμα, εγκυμονεί κινδύνους για αύξηση κρουσμάτων.

Τι ισχύει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου:

  • Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 έως τις 5, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν.
  • Διατηρείται η απαγόρευση για τη μετακίνηση σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.
  • Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν. Οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί (προαιρετικά) έως τις 8 το βράδυ, με την αποστολή SMS και για δύο ώρες οι καταναλωτές.
  • Υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων, αλλά θα αξιολογηθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά και τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.
  • Για τους λατρευτικούς χώρους επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και έως 50 άτομα.
  • Σε αναστολή παραμένει το κυνήγι και το ψάρεμα.
  • Τα μέτρα αίρονται στον Δήμο Ελευσίνας, ενώ στον Ασπρόπυργο παρατείνονται μέχρι 25 Ιανουαρίου.
  • Επιπλέον μέτρα στον Δήμο Αχαρνών.

  • Σε Εορδαία, Κρόκου και Σιάτιστα επεκτείνονται τα μέτρα έως τις 25 Ιανουαρίου.
  • Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στον δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στον Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή: Η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού.

Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments