Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λαμίας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λαμίας
Δημήτρης Κουφοντίνας: Επιπλοκές έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του ηγετικού στελέχους της 17Ν μετά τη νέα απεργία πείνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το μέλος της 17 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει πριν από οκτώ μέρες νέα απεργία πείνας με αφορμή τη μεταφορά του από τις αγροτικές φυλακές σε αυτές στον Δομοκό. Τα παλαιότερα προβλήματα υγείας σε συνδυασμό με τη νέα απεργία πείνας επιβάρυναν αρκετά την κατάσταση με αποτέλεσμα ο καταδικασμένος τρομοκράτης να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μάλιστα, φαίνεται ότι αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας μέχρι να εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα η δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ήθελε να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο καθώς οι συνθήκες που επικρατούν δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

«Δεν ήθελε τη μεταγωγή στο νοσοκομείο, έγινε με τη βία»

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr μαζί της επιβεβαίωσε τη μεταγωγή του κρατούμενο στο νοσοκομείο της Λαμίας. «Έγινε μεταγωγή με τη βία, διότι δεν ήθελε. Τον μετέφεραν κάποιοι που φορούσαν κουκούλες δεν γνωρίζουμε τι ήταν, στο νοσοκομείο της Λαμίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήδη είχε προηγηθεί γνωμάτευση ενός τοπικού γιατρού, γιατί δεν υπάρχει γιατρός στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, που συνέστησε τη μεταγωγή στο νοσοκομείο».

«Έχει μεταβεί γιατρός της επιλογής μας στο νοσοκομείο, που επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω απώλειας βάρους, οξέωσης και συμπτώματα που παραπέμπουν σε θρομβοφλεφίτιδα, ενώ ήδη πάσχει από αγγειακά προβλήματα, και υπάρχει κίνδυνος αγγειακού επεισοδίου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε άρνηση στο να λάβει την αγωγή που του συνέστησαν αλλά και στο να μεταβεί στο νοσοκομείο. «Η εμπειρία που είχε από παλαιότερη νοσηλεία εκεί ήταν οδυνηρή από τις συνθήκες κι όχι από το προσωπικό. Το τονίζω αυτό, μιλάω για τις συνθήκες νοσηλείας του κρατούμενου. Πρέπει να ξεκλειδώσουν δυο-τρεις πόρτες για να φτάσει ένας φρουρός να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί, φανταστεί πόση ώρα θα χρειαστεί νοσηλευτής ή γιατρός. Ο ίδιος είναι και σε μια κατάσταση που δύσκολα θα μπορεί να καλέσει σε βοήθεια αν χρειαστεί».

Επίσης, σχολίασε πως «υπήρξε η άρνησή του για αυτό και μεταφέρθηκε με τη βία. Είναι στην ένατη ημέρα απεργίας πείνας, έχει απώλεια άνω του 15% σε σωματικό βάρος και κατά τους γιατρούς υπάρχουν φόβοι πρόκλησης σοβαρών βλαβών, λόγω των αυξομειώσεων σακχάρου και κακής εγκεφαλικής λειτουργίας. Προφανώς όλες αυτές οι αξιολογήσεις έφεραν τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments