Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από Δευτέρα θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από Δευτέρα θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες
Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το κράτος», ανέφερε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν από αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ενώ στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα στη λειτουργία της αγοράς.

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά… Αν το… τσίμπημα είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε δύο με τρεις εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς».

«Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο υπουργός, δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιπλέον, ο κος Γεωργιάδης κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια. Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, και όπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το κράτος. Όπως είπε: «πρώτη φορά η εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», ενώ ανέφερε πως, δεν αποκλείεται, να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το κράτος,  δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Τέλος, ο κος Γεωργιάδης τόνισε ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η απόφασης για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών απο τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments